avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1068 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Contributia la pilonul 2 de pensii platita prin casa ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Contributia la pilonul 2 de pensii platita prin casa de pensii, retrasa de catre casa de pensii de la fondul de pensii private la care sunt inscris

Buna, sunt PFA din 2001, sunt si angajat din 2013, pina in februarie 2013 am platit contributia pentru pensii direct la Casa de pensii / Finante, sumele cuvenite pilonului 2 de pensii au fost varsate in contul meu de la fondul de pensii la care sunt participant. Luna aceasta am avut marea surpriza sa constat cum ca din contul de la fondul de pensii la care sunt inscris mi-a fost retrasa toata contributia platita ca si PFA. Deocamdata nu am primit un raspuns/lamurire de la casa judeteana de pensii, probabil o sa adresez o sesizare Casei Nationale de pensii.

Un reprezentant al fondului de pensii mi-a spus ca in fisierul lunar ce se trimite de catre Casa nationala de pensii pe CNP-ul meu apar 2 intrari, una cu suma primita de la angajatorul actual si una cu minus cu tot ce au primit de la casa de pensii cat am fost doar PFA.
Inca nu am ajuns personal la Casa de pensii, ar trebui sa-mi iau o zi liber, pe cat posibil incerc sa rezolv problema prin telefon / e-mail/internet.

Intrebarea mea este, cum e posibil ca o casa judeteana de pensii sa retraga banii din contul unui contribuabil deschis la un fond privat pilonul 2?
Mai cunoaste cineva un caz similar / o cauza probabila?
Va multumesc!

Alte discuții în legătură

Contributie cas de la pfa pentru pilonul 2 jay jay Buna ziua, Contributia CAS platita pentru anul trecut de un PFA cu norma de venit se transfera automat in contul privat de pensie (pilonul 2) sau la pilonul ... (vezi toată discuția)
Retragere pilonul ii de pensie. am participat la pilonul ii de ... CDEF CDEF Retragere pilonul II de pensie. Am participat la pilonul II de pensie in perioada 2007-2020, cand m-am pensionat anticipat. In anul 2022 am renuntat la pensia ... (vezi toată discuția)
Pilon ii ( contributie pensie pfa si angajat ) georgeil georgeil Buna Ziua, Eu platesc concomitent contributie pentru pensie (CAS) fiind si angajat si PFA, insa in contul adminitratorului de pensie privata ( pilon II) ... (vezi toată discuția)