avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 976 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Pilon II ( Contributie pensie PFA si angajat )
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Pilon II ( Contributie pensie PFA si angajat )

Buna Ziua,

Eu platesc concomitent contributie pentru pensie (CAS) fiind si angajat si PFA, insa in contul adminitratorului de pensie privata ( pilon II) eu observ ca imi este livrata lunar doar contributia platita in calitate de angajat.

In calitate de PFA platesc contributie redusa la pensie (10.5 %), pentru jumatate din norma de venit ( fiind si angajat), n-ar fi normal ca o parte din aceasta contributie la pensie platita pentru PFA sa-mi fie livrata si in contul pentru pilon II ?

Multumesc,
Ultima modificare: Vineri, 10 Martie 2017
georgeil, utilizator
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 16:36, 10 Martie 2017
Pilonul II doar la salariati. Nu si la ce contribuiti pe pfa.
Ok, dar atunci aceasta contributie platita pentru PFA se va considera macar la pensia de stat ?
Da, normal, doar ca va fi proportional cu contributia care dupa cum spuneati, la pfa nu e intreaga ci doar 10,5%.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Obligatii angajat plata pensie privata de angajator alin1971 alin1971 Am gasit in intrebarile adresate ANAF pe facebook urmatoarea intrebare: \\"Pentru pensiile private pilonul III, angajatorul poatededuce o cheltuială maximă ... (vezi toată discuția)
Contributia la pilonul 2 de pensii platita prin casa de pensii, retrasa de catre casa de pensii de la fondul de pensii private la care sunt inscris Popu Popu Buna, sunt PFA din 2001, sunt si angajat din 2013, pina in februarie 2013 am platit contributia pentru pensii direct la Casa de pensii / Finante, sumele ... (vezi toată discuția)
Dubla impunere pfa nedelcu.cristina nedelcu.cristina sunt pfa care desfasoara o activitate independenta, realizez exclusiv venituri de natura profesionala lunar, deci datorez contributiile individuale de ... (vezi toată discuția)