avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 558 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Obligatii angajat plata pensie privata de angajator
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Obligatii angajat plata pensie privata de angajator

Am gasit in intrebarile adresate ANAF pe facebook urmatoarea intrebare: "Pentru pensiile private pilonul III, angajatorul poatededuce o cheltuială maximă de 400 Euro/an. În acest caz, angajatul care beneficiază de aceasta pensie privată, ce contribuţii trebuie sa plătească?" Raspunsul celor de la ANAF a fost: "Angajatul are obligaţia suportării cotei de 10,5% contribuţie individuală de asigurări sociale, corespunzătoare condiţiilor normale de muncă, potrivit legii." Am cautat (poate mi-a scapat) in codul fiscal si nu am gasit de unde reiese aceasta obligatie. Ma poate ajuta cineva?
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 12:52, 18 Septembrie 2015
Daca prin situatia concreta in care va aflati, trebuie sa platiti contributia la pensie, atunci trebuie s-o platiti chiar daca separat doriti sa va asigurati si sa platiti la pilonul III.
Din pacate raspunsul nu este foarte clar. Unul mai neavizat ca mine poate intelege ca trebuie sa plateasca 10.5% la suma platita de angajator pentru pensia facultativa.
Bun. Dumneavoastra doriti sa platiti pensia privata fara sa mai platiti pe cea obligatorie la stat?
Departe de mine gandul asta! Eu intelesesem ca in afara de cei 10.5% platit pentru salariul primit, mai trebuie sa platesc 10.5% pentru cei 400 euro anuali care reprezinta pensia facultative platiti de angajator pentru mine
A, acum am inteles. In niciun caz. Daca aveti salariu, e contributia dumneavoastra10,5% si a angajatorului 20,8%. Astea sunt pentru sistemul de pensie public. Separat de astea e vorba de acea contributie la cel privat pilonul III.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contributie pilonul 2 de pensie rosehusky rosehusky Buna seara, Are cineva idee daca, dupa noua lege a pensiilor, militarii cu varsta pana in 35 de ani sunt obligati sa contribuie la pilonul 2 de pensii? ... (vezi toată discuția)
Pensie pe firma hermannstadtady hermannstadtady buna ziua si bine v-am gasit!!!am nevoie de un sfat din partea dvs.vrea sa imi fac o pensie privata pe firma.am inteles ca acest lucru este posibil in ... (vezi toată discuția)
Legat de pensia facultativa, pilonul iii. ildi-bildi ildi-bildi Legat de pensia facultativa, pilonul III. Daca un angajat, are polita de pensie facultativa, de 150 lei lunara si beneficiaza de reducerea impozitului pe ... (vezi toată discuția)