avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 594 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Declaratii fiscale - varsaminte la persoane cu handicap
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Declaratii fiscale - varsaminte la persoane cu handicap

Buna seara,
Va rog sa-mi spuneti daca nu am constituit si virat varsamantul la persoane cu handicap cum se calculeaza penalitatile?
Pana in anul 2011 am avut sub 50 de salariati din 2011 a crescut numarul acestora trebuia sa constitui, sa virez si sa fac declaratie pentru suma aferenta in anul acesta in urma unui control am constituit si declarat suna aferenta anului 2011, 2012 si 2013.Vreau sa stiu cum se calculeaza penalitatile de catre finante , din anul 2011 sau la data la care le-am constituit si declarat.Inca nu am virat suma cu nu am bani suficienti sa o acopar.
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: assy64 , utilizator 12:59, 8 Iunie 2013
Orice impozit /taxa se datoreaza cf art 111 cod proc fiscala:

Art. 111 Termenele de plată

(1) Creanţele fiscale sunt scadente la expirarea termenelor prevăzute de Codul fiscal sau de alte legi care le reglementează.


Deci d-voastra daca datorati din 2011, atunci trebuia declarata contributia prin Declaratia 100.

Si deci potrivit art. 120 din Cod proc fiscala :

Dobânzi

(1). Dobânzile se calculează pentru fiecare zi de întârziere, începând cu ziua imediat următoare termenului de scadenţă şi până la data stingerii sumei datorate inclusiv.

(7) Nivelul dobânzii este de 0,04% pentru fiecare zi de întârziere şi poate fi modificat prin legile bugetare anuale.


De asemenea se datoreaza si penalizari:


Art. 120^1 Penalităţi de întârziere

(1) Plata cu întârziere a obligaţiilor fiscale se sancţionează cu o penalitate de întârziere datorată pentru neachitarea la scadenţă a obligaţiilor fiscale principale.

(2) Nivelul penalităţii de întârziere se stabileşte astfel:

a) dacă stingerea se realizează în primele 30 de zile de la scadenţă, nu se datorează şi nu se calculează penalităţi de întârziere pentru obligaţiile fiscale principale stinse;

b) dacă stingerea se realizează în următoarele 60 de zile, nivelul penalităţii de întârziere este de 5% din obligaţiile fiscale principale stinse;

c) după împlinirea termenului prevăzut la lit. b), nivelul penalităţii de întârziere este de 15% din obligaţiile fiscale principale rămase nestinse.

(3) Penalitatea de întârziere nu înlătură obligaţia de plată a dobânzilor


Deci cu alte cuvinte datorati dobanzi si penalizari din 2011,2012 si 2013, de cand trebuia declarat si nu s-a declarat+platit.

In plus riscati si amenda pt nedepunere D100 la termen:


Art. 219 Contravenţii
b) neîndeplinirea la termen a obligaţiilor de declarare prevăzute de lege, a bunurilor şi veniturilor impozabile sau, după caz, a impozitelor, taxelor, contribuţiilor şi a altor sume, precum şi orice informaţii în legătură cu impozitele, taxele, contribuţiile, bunurile şi veniturile impozabile, dacă legea prevede declararea acestora;
.....
d) cu amendă de la 500 lei la 1.000 lei, pentru persoanele fizice, şi cu amendă de la 1.000 lei la 5.000 lei, pentru persoanele juridice, în cazul săvârşirii faptelor prevăzute la alin. (1) lit. a), b), g) - m);
Ultima modificare: Sâmbătă, 8 Iunie 2013
Ioan Petru Butariu, Contabil
Multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Stingerea creantelor fiscale nobil nobil In 3 martie am primit o instiintare privind stingerea creantelor fiscale de la ANAF si ea face referinta la declaratiile depuse incepind cu data de ... (vezi toată discuția)
Valoarea penalitatilor cris2279 cris2279 Pentru intarzierea platii impozitului, ce valoare are penalizarea/zi ? (vezi toată discuția)
Intarziere plata tva nelisisuf nelisisuf buna ziua, mi-am facut si eu de curand un pfa prin care desfasor activitati comerciale si trebuie sa platesc tva-ul luna asta insa nu cred ca voi putea decat ... (vezi toată discuția)