avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 419 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Viza romana pentru cetatean libanez
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Viza romana pentru cetatean libanez

Buna ziua,
Va rog sa-mi raspundeti la urmatoarea situatie. Prietenul meu este cetatean libanez, avand viza Schengen valabila 2 ani. La consulatul Romaniei din Beirut nu a obtinut o informatie clara privind procedura de obtinere a vizei temporare pentru a putea vizita Romania. Cautand legile, am aflat, conform O.U.G. 194/2002, art. 40, ca cetatenii straini care au viza Schengen, sunt scutiti de la procedura invitatiei prin biroul de imigrari. Am observat de asemenea, ca sunt scutiti si cetatenii straini parinti ai cetatenilor romani. Mentionez ca, in urma vizitei mele in Liban, sunt insarcinata cu copilul prietenului meu, iar acesta doreste sa fie prezent la nasterea copilului nostru, in luna noiembrie. (Banuiesc ca acest lucru nu poate fi luat in calcul, de vreme ce copilul nu are inca identitate).Va rog sa-mi spuneti, in aceste conditii, ce trebuie sa facem pentru a obtine viza romana pentru cel putin o luna. Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: vizaromania , utilizator 09:01, 9 Iunie 2013
sa va prezentati la ambasada Romaniei sau Consulatul Roman cel mai apropiat si el sa solicite acest lucru.
Solicita viza pt. Romania fara invitatie din partea mea? De ce acte are nevoie, mai exact, va rog.
Viza Schengen ii asigura dreptul de a intra in Romania fara viza insa ii permite doar o sedere de 5 zile.
Ca sa stea mai mult (90 de zile in decurs de 6 luni) trebuie sa obtina viza de scurta sedere care nu se acorda decat pe baza de invitatie. Detalii aveti aici, informatiile sunt complete:
[ link extern ]
Sa stiti ca nu e chiar asa de complicat cum pare, faptul ca are viza Schengen ajuta mult.

O solutie ar putea fi sa vina in tara imediat dupa ce nasteti, e greu sa ii spuneti lui bebe sa se grabeasca pentru ca lui tati ii expira cele 5 zile care are dreptul sa stea in tara :)
Va obtine viza cu usurinta pe baza certificatului de nastere.
multumesc mult pentru raspuns. in sfarsit ceva clar.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Invitatie cetatean irakian chscrina chscrina as dori sa stiu ce acte sunt necesare pt a invita un cetatean irakian in romania dar care acum lucreaza in suedia (vezi toată discuția)
Viza in romania serady serady Buna ziua, As dorii sa stiu cum pot sa obtin o viza in Romania pentru un termen de 3 luni pentru o persoana rezidenta in China! Va multumesc! (vezi toată discuția)
Cetatean irakian vrea sa viziteze romania emma.krausse emma.krausse Buna seara Ma poate ajuta cineva cu un raspuns la intrebarea mea? De ce are nevoie un cetatean irakian pentru a vizita Romania (cateva ... (vezi toată discuția)