avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 595 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Obligatiile biciclistilor in trafic
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Obligatiile biciclistilor in trafic

Biciclistii au obligatia de a cobora de pe bicicleta pentru a traversa o trecere de pietoni care intrerupe o pista de biciclete?

Cu alte cuvinte, un automobil nu are obligatia de a ceda trecerea unui biciclist care trece, pe trecerea de pietoni nesemaforizata, calare pe bicicleta, daca exista pista pe bicilete inainte si dupa trecerea de pietoni respectiva?
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 21:33, 8 Iunie 2013
hg1391-raoug195

Art. 161. – (1) Se interzice conducatorilor de biciclete sau mopede:
o) sa traverseze drumurile publice, pe trecerile destinate pietonilor, în timp ce se deplaseaza pe bicicleta sau moped;

Art. 135. – Conducatorul de vehicul este obligat sa acorde prioritate de trecere si în urmatoarele situatii:
g) când efectueaza un viraj spre stânga sau spre dreapta si se intersecteaza cu un biciclist care circula pe o pista pentru biciclete, semnalizata ca atare;

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident rutier - vatamare corporala - culpa comuna Alex84 Alex84 Buna ziua, Cu aproximativ o luna in urma am fost implicat intr-un accident auto soldat cu vatamare corporala. Conform politiei reiese culpa comuna (am ... (vezi toată discuția)
Circulatia cu bicicleta reluqqqqq reluqqqqq buna ziua am si eu o intrebare: in legatura cu circulatia bicicletelor pe drumuri publice exista cumva o anumita legislatie? Deoarece am inteles ca dacanu ... (vezi toată discuția)
Plimbare cu bicicletele emil botescu emil botescu Suntem un grup de biciclisti , minori si majori , care ne strangem in fiecare saptamana sa pedalam . Organizarea acestor ture la facem pe FaceBook . In cazul ... (vezi toată discuția)