Va rog frumos sa imi raspundeti si mie la o intrebare. Muncesc de aproape 3 ani in Cipru, cu contract de munca legal, in acest timp fiind platite asigurarile sociale si de sanatate. Ce acte (formulare speciale) ar trebui sa iau din Cipru pentru a putea face transferul vechimii in munca pe cartea de munca in Romania si unde pot fi depuse ele in tara pentru a fi luate in considerare? Multumesc eventualelor raspunsuri.
Multumesc pentru raspuns si pentru link-ul oferit (sunt foarte multe subiecte pe forum si eu nu am reusit sa dau de topicul acesta). Stiti cumva daca acea adresa pe care eu ar trebui sa o ridic de la Oficiul de Munca din Cipru trebuie tradusa in romaneste?!
Formularul E 207 - „Certificat privind cariera de asigurat” se foloseste pentru pentru stabilirea drepturilor de pensie.
Perioadele de timp lucrate în străinătate de cetăţenii romani se dovedesc cu actele originale emise de unităţile la care s-a desfăşurat activitatea, în afară de cazurile în care, în convenţiile încheiate de România cu alte state, se prevede altfel.