Avand in vedere ca divortul a durat ceva timp trebuie sa restitu pensia alimentara retroactiv pe 3 ani.
Poate sa se indrepte executorul judecatoresc asupra apartamentului pe care l-am dobandit dinaintea casatoriei sau numai asupra bunurilor mobile ?
Si daca da ce pot face in acest caz ?Pot trece o parte de apartament pe fiul meu ?
Ati primit pensie si trebuie s-o restituiti ?
Conteaza cat de mare e suma, daca e vb de peste 10mii de lei, executorul la cererea creditorului se poate indrepta si catre imobil.
In ce scop sa treceti o cota in proprietatea fiului, ca o dare in plata ? Cu acordul creditorului.
da e mai mare
daca am avut un cont comun in timpul casatoriei pot sa l pun l a bataie la executare silita sau trebuie sa l impart la partaj?
am copii legalizate dupa deschiderea contului dinaintea depunerii divortului
Decat sa ajungeti la executare silita, incercati sa va intelegeti cu creditorul si sa semnati un acord de plata cu plata in cateva rate, n-are sens sa platiti si onorariul executorului.
Contul poate fi blocat daca sunteti titular. Interesul e al sotiei sa seara impartirea banilor din cont daca dansa nu are acces la acel cont.
titularul contului este fosta sotie care a deschis contul in timpul casatoriei
Alte discuții în legătură
Executare
nicohak
in noiebrie 2007 am imprumutat unei persoane o suma mare de bani cu contract notarial cu titlu general(fara ipoteca ,garantie) .contractul era pe termen de 30 ... (vezi toată discuția)