buna ziuza tuturor..am si eu o mica problema am fost condamnat definitiv la 3 luni cu suspendare..intrebarea mea este: pot sa parasesc tara? sau trebuie sa anunt undeva? condamnare este urmatoarea:
Solutie: Condamnă pe inculpatul MMA la o pedeapsă de 3 (trei) luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de „vătămare corporală din culpă”, prevăzută de art. 184 alin. 2 şi 4 Cod penal, cu aplicarea art. 320 ind. 1 alin. 7 Cod procedură penală, a art. 74 alin. 1 lit. a şi c Cod penal, în ref. la art. 76 alin. 1 lit. e Cod penal (faptă săvârşită la data de 18.08.2011). temeiul art. 81 Cod penal, dispune suspendarea condiţionată a executării pedepsei aplicate pe durata unui termen de încercare de 2 (doi) ani 3 (trei) luni, stabilit în condiţiile art. 82 Cod penal. Aplică inculpatului MMA pedeapsa accesorie a interzicerii drepturilor prevăzute de art. 64 lit. a teza a II-a şi b Cod penal, iar în temeiul art. 71 alin. 5 Cod penal, dispune suspendarea executării pedepsei accesorii, pe durata termenului de încercare de 2 ani şi 3 luni. Admite în parte acţiunea civilă formulată de partea vătămată/civilă XXX.. În baza art. 55 din Legea nr. 136/1995 privind asigurările şi reasigurările în România, obligă asigurătorul S.C. Carpatica Asig S.A. Sibiu la plata sumei de 1.591 lei şi a contravalorii în lei a sumei de 241 euro, stabilită la data plăţii efective, cu titlu de despăgubiri materiale şi de 50.000 lei, cu titlu de despăgubiri morale către partea vătămată/civilă XXX. Respinge ca nedovedite restul pretenţiile civile formulate de către vătămată/civilă XXX . Potrivit art. 14 Cod procedură penală, a art. 346 Cod procedură penală şi a art. 313 alin. 1 din Legea nr. 95/2006 cu modificările survenite, obligă asigurătorul S.C. Carpatica Asig S.A. Sibiu, la plata sumelor de 986,5 lei către partea civilă Spitalul Clinic Judeţean „Sf. Apostol Andrei” Galaţi, 4712,74 lei către Spitalul Clinic de Urgenţă Bucureşti şi de 4547,25 lei către partea civilă Institutul Naţional de Recuperare, Medicină Fizică şi Balneoclimatologie – Bucureşti. În temeiul art. 191 alin. 1 Cod de procedură penală, obligă pe inculpatul MMA la plata sumei de 1200 lei cu titlu de cheltuieli judiciare către stat. Cu drept de recurs. Pronunţată în şedinţă publică astăzi, 06.02.2013. PROCES-VERBAL În temeiul art. 359 Cod de procedură penală, atrage atenţia inculpatului MMA asupra consecinţelor prevăzute de art. 83 Cod penal, referitoare la revocarea suspendării condiţionate a executării pedepsei.
asta fiind pedeapsa propriu zisa eu pot parasi tara fara sa fie probleme? pt ca am nevoie de bani sa platesc cheltuieli de judecata,datorii,etc..astept un raspuns precis..va multumesc o zi cat mai buna :)
Cel mai recent răspuns:
mriusrmg , utilizator
12:24, 5 Iulie 2018