avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 850 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Condamnat cu suspendare :)
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Condamnat cu suspendare :)

buna ziuza tuturor..am si eu o mica problema am fost condamnat definitiv la 3 luni cu suspendare..intrebarea mea este: pot sa parasesc tara? sau trebuie sa anunt undeva? condamnare este urmatoarea:

Solutie: Condamnă pe inculpatul MMA la o pedeapsă de 3 (trei) luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de „vătămare corporală din culpă”, prevăzută de art. 184 alin. 2 şi 4 Cod penal, cu aplicarea art. 320 ind. 1 alin. 7 Cod procedură penală, a art. 74 alin. 1 lit. a şi c Cod penal, în ref. la art. 76 alin. 1 lit. e Cod penal (faptă săvârşită la data de 18.08.2011). temeiul art. 81 Cod penal, dispune suspendarea condiţionată a executării pedepsei aplicate pe durata unui termen de încercare de 2 (doi) ani 3 (trei) luni, stabilit în condiţiile art. 82 Cod penal. Aplică inculpatului MMA pedeapsa accesorie a interzicerii drepturilor prevăzute de art. 64 lit. a teza a II-a şi b Cod penal, iar în temeiul art. 71 alin. 5 Cod penal, dispune suspendarea executării pedepsei accesorii, pe durata termenului de încercare de 2 ani şi 3 luni. Admite în parte acţiunea civilă formulată de partea vătămată/civilă XXX.. În baza art. 55 din Legea nr. 136/1995 privind asigurările şi reasigurările în România, obligă asigurătorul S.C. Carpatica Asig S.A. Sibiu la plata sumei de 1.591 lei şi a contravalorii în lei a sumei de 241 euro, stabilită la data plăţii efective, cu titlu de despăgubiri materiale şi de 50.000 lei, cu titlu de despăgubiri morale către partea vătămată/civilă XXX. Respinge ca nedovedite restul pretenţiile civile formulate de către vătămată/civilă XXX . Potrivit art. 14 Cod procedură penală, a art. 346 Cod procedură penală şi a art. 313 alin. 1 din Legea nr. 95/2006 cu modificările survenite, obligă asigurătorul S.C. Carpatica Asig S.A. Sibiu, la plata sumelor de 986,5 lei către partea civilă Spitalul Clinic Judeţean „Sf. Apostol Andrei” Galaţi, 4712,74 lei către Spitalul Clinic de Urgenţă Bucureşti şi de 4547,25 lei către partea civilă Institutul Naţional de Recuperare, Medicină Fizică şi Balneoclimatologie – Bucureşti. În temeiul art. 191 alin. 1 Cod de procedură penală, obligă pe inculpatul MMA la plata sumei de 1200 lei cu titlu de cheltuieli judiciare către stat. Cu drept de recurs. Pronunţată în şedinţă publică astăzi, 06.02.2013. PROCES-VERBAL În temeiul art. 359 Cod de procedură penală, atrage atenţia inculpatului MMA asupra consecinţelor prevăzute de art. 83 Cod penal, referitoare la revocarea suspendării condiţionate a executării pedepsei.

asta fiind pedeapsa propriu zisa eu pot parasi tara fara sa fie probleme? pt ca am nevoie de bani sa platesc cheltuieli de judecata,datorii,etc..astept un raspuns precis..va multumesc o zi cat mai buna :)

Cel mai recent răspuns: mriusrmg , utilizator 12:24, 5 Iulie 2018
bravo! asa am crezut si eu dar aveam mici dubii in legatura cu ce ziceau utilizatorii mai sus..mersi o zi placuta :)
p.s. ar mai fi ceva...de permis pot iar sa dau peste un an de la hotararea definitiva nu?
Ati fost condamnat la o pedeapsa cu suspendarea conditionata a executarii pedepsei si nu cu suspendare executarii sub supraveghere ( caz in care instanta dispune masuri de supraveghere si obligatii ale condamnatului), prin urmare puteti sa iesiti din tara, singura dvs. obligatie din punct de vedere penal ( daca putem spune asa ), este aceea ca in perioada termenului de incercare sa nu mai savarsiti o alta infractiune.
Acesta este si motivul pentru care instanta va atrage atentia prin dispozitivul hotararii asupra disp.art 83 c.pen.:
Revocarea în cazul săvârşirii unei infracţiuni
Dacă în cursul termenului de încercare cel condamnat a săvârşit din nou o infracţiune, pentru care s-a pronunţat o condamnare definitivă chiar după expirarea acestui termen, instanţa revocă suspendarea condiţionată, dispunând executarea în întregime a pedepsei, care nu se contopeşte cu pedeapsa aplicată pentru noua infracţiune.
..................................
In ceea ce priveste permisul de conducere, va puteti prezenta la examen in vederea obtinerii unui nou permis de conducere, pentru toate categoriile avute anterior condamnarii, dupa un termen de 1 an de la data ramanerii definitive a hotararii condamnare.

buna ziua as fi interesat daca pot parasi tara ?

Ora estimata: 09:00
Complet: C.4
Tip solutie: Condamnare cu acord de recunoaştere
Solutia pe scurt: Dosar penal nr. 1222/110/2018 Hot. 20.06.2018 În temeiul art.485 al.1 lit.a C.p.p, admite acordul de recunoaştere a vinovăţiei încheiat între procuror şi inculpatul ROGIN MARIUS GABRIEL în dosarul nr.54D/P/2018 al Parchetului de pe lângă Î.C.C.J.- D.I.I.C.O.T.-Serviciul teritorial Bacău. În baza art. 396 alin.2 C.p.p. condamnă pe inculpatul ROGIN MARIUS GABRIEL, la pedeapsa de 1 (unu) an închisoare pentru săvâr?irea infrac?iunii de constituire a unui grup infrac?ional organizat, faptă prevăzută de art. 367 alin.1 C.p. cu aplicarea art. 480 alin.4 C.p.p. În conformitate cu prevederile art. 66 alin.1 lit. a, b C.p. interzice inculpatului, ca pedeapsă complementară exercitarea dreptului de a fi ales în autorită?ile publice sau în orice alte func?ii publice ?i de a ocupa o func?ie care implică exerci?iul autorită?ii de stat, pe o perioadă de 1 an, în condi?iile art.68 alin.1 lit.c C.p. În conformitate cu prevederile art. 65 alin.1 rap. la art. 66 alin.1 lit. a, b C.p. interzice inculpatului, ca pedeapsă accesorie exercitarea dreptului de a fi ales în autorită?ile publice sau în orice alte func?ii publice ?i de a ocupa o func?ie care implică exerci?iul autorită?ii de stat, în condi?iile art.65 alin.3 C.p În baza art. 91 C.p. dispune suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei de 1 an închisoare ?i stabileşte un termen de supraveghere de 3 ani, în conformitate cu dispozi?iile art. 92 C.p. În baza art. 93 al.1 C.p., pe durata termenului de supraveghere inculpatul va respecta următoarele măsuri de supraveghere: a) să se prezinte la Serviciul de Probaţiune Neam?, la datele fixate de acesta; b) să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea sa; c) să anunţe, în prealabil, schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte 5 zile; d) să comunice schimbarea locului de muncă; e) să comunice informaţii şi documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existenţă. În temeiul art. 93 alin. 2 lit.b C.p., inculpatul are obliga?ia să frecventeze un program de reintegrare socială derulat de Serviciul de Proba?iune Neam?. În temeiul art. 93 al.3 C.p., obligă pe inculpatul ROGIN MARIUS GABRIEL să presteze o muncă neremunerată în folosul comunităţii, în cadrul Primăriei Ora?ului Bicaz, pe o perioadă de 60 de zile. În baza art. 91 alin. 4 C.p., atrage atenţia inculpatului asupra conduitei sale viitoare şi a consecinţelor la care se expune dacă va mai comite infracţiuni sau nu va respecta măsurile de supraveghere ori nu va executa obligaţiile ce îi revin pe durata termenului de supraveghere, fiindu-i aduse la cunoştinţă prevederile art. 96 C.pen. În baza art. 399 alin.1 C.p.p. revocă măsura controlului judiciar faţă de inculpatul ROGIN MARIUS GABRIEL (măsură ce a fost dispusă în dosarul nr.54D/P/2018 al Parchetului de pe lângă Î.C.C.J.- D.I.I.C.O.T.-Serviciul teritorial Bacău), hotărârea cu privire la măsura preventivă fiind executorie, conform art. 399 alin.4 C.p.p. În baza art. 398 Cod procedură penală raportat la art. 274 alin. 1 Cod procedură penală, obligă pe inculpatul ROGIN MARIUS GABRIEL la plata cheltuielilor judiciare, în cuantum de 300 lei, efectuate de stat cu ocazia urmăririi penale şi judecăţii. Cu drept de apel în 10 zile de la comunicare. Pronunţată în şedinţa publică din data de 20.06.2018.
Document: Hotarâre 217/2018 20.06.2

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Se poate parasi tara ? mriusrmg mriusrmg Ora estimata: 09:00 Complet: C.4 Tip solutie: Condamnare cu acord de recunoaştere Solutia pe scurt: Dosar penal nr. 1222/110/2018 Hot. 20.06.2018 În ... (vezi toată discuția)
As vrea sa stiu daca pot sa plec in alta tara mriusrmg mriusrmg Tip solutie: Condamnare cu acord de recunoaştere Solutia pe scurt: Dosar penal nr. 1222/110/2018 Hot. 20.06.2018 În temeiul art.485 al.1 lit.a C.p.p, admite ... (vezi toată discuția)
Permis auto Ionescumarius Ionescumarius Salutare! In urma consumului de canabis la volan și deținere.. am o obținut o condamnare, nu amânarea aplicării pedepsei.. Îmi este destul de clar ... (vezi toată discuția)