avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 233 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Fals si uz de fals intr-un proces pt exercitarea ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Fals si uz de fals intr-un proces pt exercitarea autoritatii parintesti

Buna ziua,
Am fost data in judecata (a 3a oara) de fostul concubin pt exercitarea autoritatii parintesti in comun; prin hotarare am obtinut autoritate parinteasca unica, dar a depus recurs.
Intre timp, am descoperit ca declaratiile lui in ceea ce priveste locul de munca detinut sunt false (compania fiind radiata din 2006 la ORC), iar adeverinta de salariat din cadrul altei companii, falsa, de asemenea.
Am depus plangere penala pt fals si uz de fals, el la Politie declarand ca nu are loc de munca. Plangerea penala nu s-a solutionat inca.
Intrebare:
Pana la solutionarea plangerii penale care va stabili daca actele sunt false sau nu, se poate sista procesul civil in cadrul caruia au fost folosite?
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: ralu_k79 , utilizator 14:36, 16 Iunie 2013
Doar daca se incepe urmarirea penala.
Deci pana nu se incepe urmarirea penala, procesul va merge inainte... Actele sunt false in mod sigur, dar la Politie am fost intrebata ce drept mi-a prejudiciat, daca a folosit acele inscrisuri. Este totusi infractiune,si nu cred ca trebuie sa-mi aduca vreun prejudiciu pt a fi cercetat.
Va multumesc pt raspuns
Daca instanta a avut in vedere acele acte la pronuntarea solutiei atunci binenteles ca v-a prjeudiciat.
In plus, sunt infractiuni de pericol care se urmaresc din oficiu de politie, simpla falsificare a unui inscris punand in pericol circuitul civil.
In hotararea data nu mi-a adus nici un prejudiciu, dar in cazul in care se va schimba decizia de executare a autoritatii, atunci consider ca da, ma prejudiciaza.
Dar avand in vedere ca plangerea este facuta de aproape 2 luni, am depus toate dovezile,ma intreb cat va dura.
In fata Instantei se ia in calcul fapta facuta de el,-ma refer la pierderea credibilitatii- sau judecadu-se doar exercitarea autoritatii parintesti nu se va tine cont ca inscrisurile folosite sunt false?
Ultima modificare: Luni, 10 Iunie 2013
ralu_k79, utilizator
Dacă depuneți la dosar dovada plângerii pe care ați făcut-o la poliție (prin registratură sau în ședința publică), instanța ar putea să-i ceară și alte dovezi cu privire la locul de muncă (eventual ceva martori), pentru a se lămuri cu privire la această problemă, chiar dacă încă nu s-a început urmărirea penală.

Pe de altă parte, puteați declara și D-voastră direct în fața instanței civile falsul acelor înscrisuri, fără să fie nevoie să faceți plângere la poliție.
În acest caz s-ar fi mers pe procesura înscrierii în fals și s-ar fi putut sesiza parchetul de către instanța civilă.

Alte discuții în legătură

Ascunderea probelor (inscrisuri oficiale falsificate) in dosarul civil si in cursul cercetarii si urmariri penale ? soparla62 soparla62 Ascunderea de probe, inscrisuri oficiale in dosarul civil cat si in dosarul de cercetare penala: In aceste dosare civil si penal sa ascuns faptul ca au ... (vezi toată discuția)
Dovada calitatii procesuale active leusan leusan exista urmatoarea speta: Reclamantul Popescu cheama in judecata primaria din orasul Deva,pentru uzucapiune.Reclamantul Popescu nu a locuit niciodata si nici ... (vezi toată discuția)
Fals,uz de fals libelula34 libelula34 ce trebuie sa fac pentru ca persoana care a facut declaratie falsa sa fie acuzata si trasa la raspundere ? (vezi toată discuția)