avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1483 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... informatie
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

informatie

buna ziua,
am si eu nevoie de informatii:
- de unde pot procura o copie a contractului colectiv de munca din anul 2004 in cazul in care fostul angajator refuza sa mi-l ofere?
- contractul colectiv de munca din cadrul societatii se inregistreaza si la ITM ? se poate obtine copia de la Inspectoratul Teritorial de Munca ?
multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 11:44, 11 Iunie 2013
1. Contractul colectiv de munca la nivel de angajator se inregistreaza la Inspectoratul Teritorial de Munca in raza caruia isi are sediul social angajatorul, conform art.143 alin.1 lit.a din Legea nr.62/2011. Acest lucru era prevazut si in Legea nr.130/1996, art.25 alin.1.

2. In cazul in care angajatorul sau sindicatul nu va pun la dispozitie o copie a contractului colectiv de munca, atunci va puteti adresa ITM-ului , in baza Legii nr.544/2001 privind liberul acces la informatiile de interes public.
pentru a obtine o copie a Contractul colectiv de munca, si a oricarei modificari al acestuia, la nivel de angajator de la ITM in baza Legii nr.544/2001, cum se procedeaza? se depune o cerere la ITM?


Se face o cerere catre ITM si se va mentiona prevederile Legii nr.544/2001. Uitati aici un model
[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Act aditional la contract colectiv de munca - majorare salarii 01.02.2013 cioc natalia cioc natalia Buna ziua, Va multumesc pentru raspunsul dat anterior, dar mai am o mica problema: - am un contract colectiv de munca inregistrat la ITM in septembrie 2012, ... (vezi toată discuția)
Ccm la nivel unitate lucicadragnea lucicadragnea Contractul colectiv de munca la nivel de unitate, se intregistreaza la ITM ? Mentionez ca este societate pe actiuni - capital de stat. Suntem o societate ... (vezi toată discuția)
Zile libere plătite la decesul unui părinte roxana69 roxana69 Desi este stipulat in Contractul colectiv de munca la nivel de unitate dreptul la 3 zile libere platite in cazul decesului unuia dintre parinti, angajatorul ... (vezi toată discuția)