avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 942 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Partaj suma de bani cheltuita in timpul casatoriei de ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Partaj suma de bani cheltuita in timpul casatoriei de ambii soti

Buna ziua!
Sunt divortat de 4 ani legal si de 5 ani sunt separat de fosta mea sotie,astfel incat am stat separati aproape un an de zile pana la divort.
M-am trezit acum ca fosta sotie intenteaza un proces de partaj pt a cere o suma de bani,bani care au fost extrasi de mine dintr-un cont comun,inca din timpul casatoriei(perioada in care eram separati)dar ,care bani ,au fost cheltuiti atat in folosul copilului(pampersi,lapte praf,hainute,jucarii,etc)cat si in interesul nostru(deplasari la munte ,etc)
Problema este ca nu dispun de documente pt a justifica aceste cheltuieli,singurele dovezi fiind poze din perioada aceea,datate,atat de la munte cat si cu diversele jucarii ale copilului cumparate din acei bani.
Deasemenea ,in casa in care am locuit (a ei)am facut investitii in timpul casatoriei si nu am solicitat nici o despagubire.
Cum pot proceda in aceasta situatie?
Va multumesc anticipat pt raspunsuri!
In cadrul procesului de partaj, depuneti o cerere reconventionala prin care aratati pretentiile ce le aveti de la fosta sotie in legatura cu sumele de bani investite in amenajarea imobilului precum si faptul ca acei bani din contul comun au fost cheltuiti in interesul minorului in perioadele in care acesta a fost cu dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort Semper_Gabriela Semper_Gabriela Buna ziua, am urmarit cateva discutii aici si am observat ca sunt multe informatii utile....dar inca mai am o nedumerire, asa camai bine incep cu inceputul: ... (vezi toată discuția)
Drept de creanta sau partaj? miracos miracos Buna ziua. Am chemat in judecata pe fostul sot ( divort pronuntat in 2009) pentru partajarea a doua imobile dobandite in timpul casatoriei. Acesta a depus ... (vezi toată discuția)
Pensie de întreținere restantă. se pot scădea din sumă costul scutecelor și al laptelui praf? nadia2018 nadia2018 Buna ziua! Am divorțat în iunie 2018. În hotărâre este specificat că trebuie sa-mi dea retroactiv pensie alimentară, începând cu februarie 2018. În ... (vezi toată discuția)