avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 194 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale forfetare!!
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

forfetare!!

buna ziua
as dori sa aflu ce este forfetarea si cum ajuta ea dezvoltarea soc. comerciale
in special cele noi infiintate
multumesc
Cel mai recent răspuns: S.C. GALANTOM CONSULTING S.R.L. , Consultant credite si finantari 22:39, 8 Martie 2009
In DEX
FORFETÁR, -Ã, forfetari, -e, adj. (Despre tarifuri, taxe, impozite etc.) Care este dinainte stabilit la o sumă globală și invariabilă. - Din fr. forfaitaire.
Cred insa ca va intereseaza insa despre impozitul forfetar propus de dl. Ministru Pogea, considerat o masura din "preistoria fiscalitatii", de unii consultanti financiari.
Impozitul forfetar presupune practic impozitarea unei afaceri dupa dimensiunea sa (cifra de afaceri, numar de mese intr-un restaurant etc.), nu dupa profitul obtinut pe hartie, care apare de multe ori "cosmetizat"
Cel mai probabil, impozitul forfetar va privi în exclusivitate IMM-urile. Acesta va fi diferenţiat în funcţie de domeniul de activitate şi de cifra de afaceri, au spus ieri surse guvernamentale. În mod special, Finanţele se uită către IMM-urile din domeniul serviciilor, principalele domenii în care va fi introdus impozitul forfetar fiind comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, segmentul de hoteluri, restaurante şi pensiuni şi serviciile de transport. Teoretic, sistemul forfetar implică stabilirea unor sume fixe de plată către buget, indiferent de volumul veniturilor sau al cheltuielilor, acesta fiind aplicabil doar la impozitul pe profit.
Nu cred insa ca asta ajuta la dezvoltarea unei societati comerciala. Este o taxa catre stat. Adica o plata de efectuat. Sau ii spuneti, respectiv o considerati cum vreti.
Sper sa va fi raspuns la intrebare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozit venit & profit - modificarile ContSters60781 ContSters60781 2 intrebari as avea in legatura cu ultimele schimbari; nu sunt sigura ca am inteles bine. E vorba de 2 legi diferite, nu ? Eu am doua situatii: 1. In cazul ... (vezi toată discuția)