avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 113 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Medierea - domeniu de aplicare şi ... Acord de mediere. Recuperare taxe partaj in instanta
Discuție deschisă în Medierea - domeniu de aplicare şi aspecte juridice

Acord de mediere. Recuperare taxe partaj in instanta

va rog cine poate sa imi raspunda, de ce nu pot beneficia de restituirea taxei de timbru pentru solutionarea partajului (3% din valoarea bunurilor partajabile).
cu toate ca am ajuns la un acord comun prin mediere la mediator.
Cel mai recent răspuns: Sorin Valeriu Dobrovici , Avocat 11:49, 14 Iunie 2013
Probabil ca ati ajuns la acest acord dupa administrarea probatoriului.

Restituirea taxei de timbru judiciar se face numai in cazurile in care se prezinta acordul de mediere la primul termen de judecata, inainte de inceperea dezbaterilor si discutarii probelor ce urmeaza a fi administrate in cauza.
Acordul de mediere a fost prezentat inaintea primului termen de judecata.
Se poate sa fi facut ceva in neinregula avocatul?
Ultima modificare: Marți, 11 Iunie 2013
ionut101, utilizator
- Art. 59 ind. 2
Cererea adresată instanţei, privind pronunţarea unei hotărâri care să consfinţească înţelegerea părţilor rezultată din acordul de mediere, este scutită de plata taxei judiciare de timbru, cu excepţia cazurilor în care acordul de mediere priveşte transferul dreptului de proprietate asupra unui bun imobil, a altor drepturi reale, partaje şi cauze succesorale.
Legea 192/2006 (Actualizata 2013) privind medierea şi organizarea profesiei de mediator
Daca Dvs aveti bunuri imobile de partajat nu o sa va fie returnata taxa de timbru. Legea s-a schimbat de ceva vreme.
Avocatul ... dvs stiti cu ce se ocupa....
Taxa de timbru nu se mai recupereaza nici daca ati depus un acord prin mediere pt ca s-a schimbat legea nu pt ca a facut ceva in neregula avocatul.

Alte discuții în legătură

Despre legea 192/26 mai 2006(medierea) se poate solutiona un partaj prin mediere ? avraj avraj Art.61 (1) In cazul in care conflictul a fost dedus judecatii,solutionarea acestuia prin mediere poate avea loc la initiativa partilor.........cu privire la ... (vezi toată discuția)
Divort la mediator, familie cu copii si credit ipotecar cristeo cristeo Buna ziua, Sunt interesata cum se rezolva urmatoarea problema, familie cu 2 copii se hotaraste sa divorteze, prefera procedura medierii. Exista un apartament ... (vezi toată discuția)
Partaj intre soti sofiamaria sofiamaria Buna seara, va rog frumos cine ma poate ajuta cu o problema, in urma cu un an si ceva am divortat fara a face partaj cu conditia ca fostul sot sa imi dea o ... (vezi toată discuția)