avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 931 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... partaj intre soti
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

partaj intre soti

Buna seara, va rog frumos cine ma poate ajuta cu o problema, in urma cu un an si ceva am divortat fara a face partaj cu conditia ca fostul sot sa imi dea o suma de bani. I ntrebarea e cum se poate face ca sa platim cat mai putin in momentul in care imi va da suma respectiva si voi renunta la drepturile mele asupra tuturor bunurilor partajabile, se mai poate face partaj in instanta si cu rezolvare la primul termen, sau partaj in fata notarului, din cate stiu eu contract de vanzare cumparare sau donatie nu se poate face intre fosti soti, sau daca puteti sa imi spuneti cum am putea proceda si cu cheltuieli cat mai mici. Daca poate cineva sa imi raspunda si la ce suma sa ne asteptam.Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: sofiamaria , utilizator 11:24, 28 Februarie 2012
Cea mai ieftina modalitate este o tranzactie in fata instantei, asa nu mai platiti taxa de timbru de 3%. Sau puteti apela la mediere si platiti 29 lei+ onorariul mediatorului

Sotul va primi imobilele iar dvs. sulta.
Ultima modificare: Vineri, 17 Februarie 2012
Alexandru Munteanu, Avocat
~ Conținut șters la cerere ~
In mod normal, pentru a judeca cauza, partile trebuie sa plateasca o taxa de timbru catre stat egala cu 3% din valoarea estimata a bunurilor asupra carora se face partajul. Legea stabileste ca daca partile se inteleg si deci statul nu mai trebuie sa judece trebuie restituita taxa de timbru. Deci daca partile apeleaza la mediere sau la tranzactie in fata instantei se va restitui taxa de timbru.
Nu cumva sa schimbat legea si nu se mai restituie taxa de timbru?
Legea este inca in vigoare si va asigur ca se aplica.
Ultima modificare: Vineri, 17 Februarie 2012
Alexandru Munteanu, Avocat

Alte discuții în legătură

Partaj prin mediere mirelabandac mirelabandac Buna ziua. Am hotarat de comun acord cu fostul meu sot asupra partajului. Procesul de divort este deja incheiat. Putem merge la orice avocat drept mediator? ... (vezi toată discuția)
Taxa judiciara de timbru ...daca urmam medierea quiras quiras Asadar,ptr. o actiune in pretentii mi se restitue taxa judiciara de timbru ,binenteles daca conflictul se rezolva la mediator?Si aici vreau sa fac o mica ... (vezi toată discuția)
Taxa judiciara de 3% intr-un partaj dupa divort Functionar43 Functionar43 Am divortat anul trecut, dorim sa facem partajul. Este vorba de un apartament cu 2 camere. Ne-am inteles si ne-am gandit la un partaj conventional. Am ... (vezi toată discuția)