avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 491 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Medierea - domeniu de aplicare şi ... Partaj prin mediere
Discuție deschisă în Medierea - domeniu de aplicare şi aspecte juridice

Partaj prin mediere

Buna ziua. Am hotarat de comun acord cu fostul meu sot asupra partajului. Procesul de divort este deja incheiat. Putem merge la orice avocat drept mediator? Exista mediatori "autorizati"? Daca da, unde gasesc o lista a acestora?
In aceeasi problema, avem termen in octombrie pentru pertaj dar sotul meu nu e in tara atunci. Daca tot incheiem un acord asupra bunurilor in partaj mai are rost sa mergem la proces? Daca nu ne prezentam ce se intampla?
Actul incheiat de un avocat (mediator) asupra partajului si semnat de sot-sotie este valabil din punct de vedere legal, sau mai trebuie recunoscut de o instanta judecatoreasca si autentificat? Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Mediator_Bucuresti , utilizator 18:50, 3 Ianuarie 2012
oricum trebuie sa fiti amandoi ca sa spuneti instantei ca va ti inteles si cum va ti inteles Ce sa cauti la mediator daca va ti inteles asupra imparteli si ati si divortat? La mediator te duceai inainte de a se pronunta divortul sa va impece O sa seamane procesul pana vine sotul ca sa semneze actul de partaj,asta daca nu are mandatar sa semneze in locul lui
În conformitate cu art.271 alin.2 şi 3 C.proc.civ., părţile au două posibilităţi pentru a aduce la cunoştinţa instanţei faptul că ele au încheiat o convenţie în legătură cu litigiul dedus judecăţii. Astfel, părţile se pot înfăţişa în faţa instanţei „la ziua sorocită pentru judecată" sau „oricând în cursul judecăţii", chiar fără sa fi fost citate, pentru a cere să se dea o hotărâre care „să consfinţească învoiala lor".
Multumesc pentru raspuns!
Daca sotul nu este in tara atunci, luati un termen pentru a depune tranzactia.
Problema dvs. se poate rezolva prin mediere,elegant si rapid,Tabloul mediatorilor autorizati il puteti gasi pe site-ul Ministerului Justitiei,al Consiliului de mediere sau pur si simplu scrieti pe Google ,,Tabloul Mediatorilor" si cu siguranta il veti gasi.In acesta sunt inserati toti mediatorii autorizati din Romania.In functie de judetul in care locuiti ,contactati unul dintre mediatori,ori scrieti pe Google,Birou mediator" si cu siguranta veti gasi unul,nu ezitati a contacta mediatorul al carui birou il gasiiti ,indiferent de localitate si vi se va da toate detaliile legate de mediere si procedura de mediere,raportata la cazul dvs.Singurii abilitati sa faca mediere,in prezent si viitor, sunt mediatorii autorizati,fie ei avocati sau nu cu conditia sa fie autorizati.Instanta de judecata este obligata sa ia act de acordul la care ati ajuns prin mediere si sa dea o hotarare de expedient,pe intelelegerea dvs.
Ultima modificare: Miercuri, 3 Septembrie 2008
Zane, utilizator

Alte discuții în legătură

Despre legea 192/26 mai 2006(medierea) se poate solutiona un partaj prin mediere ? avraj avraj Art.61 (1) In cazul in care conflictul a fost dedus judecatii,solutionarea acestuia prin mediere poate avea loc la initiativa partilor.........cu privire la ... (vezi toată discuția)
Partaj eliniste eliniste sunt divortata din 1994, dar nu am facut partaj .sotul ar fii de acord sa renunte la partea lui din apartament, dar cum se procedeaza mai simplu? (vezi toată discuția)
Taxa timbru partaj doru anghel doru anghel Cum poate cineva sa obtina partajul unui apartament daca nu are bani pt taxa de timbru? Sau hai sa zicem ca ma imprumut, dar sunt sigur ca nu mi se respinge ... (vezi toată discuția)