avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 862 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Executare silita imobiliara
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Executare silita imobiliara

Buna! Am o situatie in care pentru un credit cu garantie ipotecară, deci s-a pus ca si garantie terenul! Numai terenul! Pe acel teren este si o casa, care nu este garantie la credit! In caz de executare silita a terenului de catre banca, eu ca si proprietar al casei (este de fapt propietatea socrului!), ce se intampla cu casa? Ma pot apara contra executarii silite, datorita acestui fapt?? Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: ContSters214341 , utilizator 14:13, 12 Iunie 2013
eu ca si proprietar al casei (este de fapt propietatea socrului!)

Mai exact a cui e ?
Apoi cine e imprumutatul si cine a garantat cu proprietatea ?
Banca va putea executa doar bunurile dvs personale.
Nu se poate executa decat bunul ipotecat .
Daca casa este a debitorului principal si nu a unor terti garanti , poate fi executata si casa, fara probleme.
Daca casa a fost ridicata ulterior ipotecarii terenului si contractul de ipoteca a fost incheiat ulterior datei de 01.10.2011, iarasi casa poate fi execuatata, indiferent daca garantul ipotecar este acelasi cu debitorul principal, sau nu.

Este o discutie de facut doar daca terenul si casa au proprietari diferiti.
Casa este evidentiata in CF? Exista la semnarea ipotecii casa pe teren? Are nr. top distinct de teren? nu este cumva o parcela distincta? E greu de spus fara a consulta actele de proprietate. Inteleg ca terenul este al dvs., iar pe terenul dvs. si-a construit socrul o casa...cu autorizatie pe numele lui si cu acordul dvs. notarial?

Alte discuții în legătură

Executare garantie garant ipotecar ContSters194995 ContSters194995 Am urmatoarea problema: am garantat cu un apartament pentru cineva. Acel cineva nu mai plateste ratele, de fapt are de gand sa nu mai plateasca peste cateva ... (vezi toată discuția)
Garant ipotecar razvan-andreea razvan-andreea Buna ziua, ma poate lamuri si pe mine cineva cu urmatoarea problema:am un credit de nevoi personale cu ipoteca,bunul ipotecat fiind apartamentul mamei care are ... (vezi toată discuția)
Iopoteca lauranew lauranew buna ziua in urma cu trei ani am ajutat o familie (prieteni) sa obtina un credit si am pus ipoteca apartamentul meu. de cateva luni refuza sa plateasca ratele ... (vezi toată discuția)