avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 744 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Copil minor fara cetatenie romana- incredintare
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Copil minor fara cetatenie romana- incredintare

Va rog cu toata sinceritatea sa imi spuneti cum sa procedez in cazul in care doresc sa efectuez un divort.Sotul meu este de origine araba,egipteana,avem o fetita impreuna,el refuza sa inregistram fetita la ambasada pentru eliberarea unui certificat de nastere romanesc.
In acest caz cum imi pot lua fetita???
Casatoria doresc sa mentionez ca este inregistrata in Romania iar eu urmez sa detin cetatenia egipteana peste cateva luni.
pentu mine este important ca fetita sa ramana cu mine.Eu stiu ca e benefic ptr fetita sa detina si certificat de nastere romanesc dar el tocmai de aceea refuza stiind ca poate iesi din Egipt fara acordul sau.
Intrebarea mea mai este :in cazul in care eu vin cu sotul si fetita in tara,adica in Romania pot pastra fetita si el sa se intoarca inapoi in tara lui singur.O sa fiu acuzata de ceva in instanta??O sa reuseasca sa o ia inapoi sau nu?:(

Alte discuții în legătură

Acte necesare pentru casatorie cu un cetatean egiptean anamarya anamarya Buna dimineata.Va rog, imi puteti spune ce acte imi trebuiesc pentru a ma castori cu un cetatean din Egipt.Am inteles ca am nevoie de un act scris in engleza ... (vezi toată discuția)
Viza expirata a unui copil minor evelinebloos evelinebloos Buna ziua , Am un copil minor de un an cu dubla cetatenie ( egipteana- romana ) , nascut in egipt ( tatal egiptean ). Are certificat de nastere egiptean ... (vezi toată discuția)
Supralegalizare Apatrid123 Apatrid123 BUNA ZIUA,sunt straini rezisent in Romania.am certificat de nasterea emis in Egipt in limba araba. Am pe el stampila ministerul de externe egiptean si ... (vezi toată discuția)