Am cumparat o masina cu ITP pana in 2015, facut la RAR, dar la verificare in service, nu corespunde tehnic la sistemul de directie, franare etc. In situatia asta ma vad nevoit sa nu pot inmatricula masina si sa nu ma pot folosi de ea , cu toate ca am mizat pe avizele RAR facute recent. Pot actiona in instanta statia de ITP a RAR-ului care a acordat ITP-ul pana in 2015?
Multumesc
in momentul in care cineva isi propune sa achizitioneze un vehicul SH se presupune ca intelege ca isi asuma si riscurile aferente.
niciodata o masina second-hand nu va mai avea in momentul vanzarii/cumpararii parametrii unei masini noi! din acest motiv trebuie verificata cum trebuie.
nu am nimic impotriva unor astfel de achizitii, fiecare isi cheltuie banii cum isi doreste, insa inainte de a cumpara o masina SH ii faci o verificare amanuntita intr-un service autorizat (nu la coltul strazii) pentru a avea o idee la ce sa te astepti in viitorul apropiat sau indepartat. cand dai 4-5000 Eu nu te mai uiti la 100-200Lei ptr o diagnoza tehnica ptr a dormi linistit (motor, frane, directie).
asa cum v-au spus si ceilalti utilizatori nu veti avea niciun castig de cauza in eventualitatea unor actiuni impotriva RAR-ului si chiar a vanzatorului.
RAR-ul va scoate documentele de la statia ITP respectiva prin care va dovedi ca masina corespundea tehnic la momentul verificarii iar vanzatorul se poate justifica pur si simplu spunand ca nu v-a impiedicat sa faceti orice verificare doreati inainte de cumparare.
Inselatorie masina
vitara
As dori sa stiu ce se poate face daca acum aprox 2 luni de zile am cumparat o masina ( Suzuky Vitara ) din 1995.
Cand am cumparat masina aceasta nu avea ... (vezi toată discuția)