Sunt nascuta la 09.03.1960 .Pana in prezent am lucrat 19 ani si 8 luni din care 14 anisi 8 luni la grupa 1 de munca,am trei copii majori.Cand pot iesi la pensie.Multumesc.
Va puteti pensiona la limita de virsta dupa anul 2021 luna Noiembrie la virsta standard de pensionare de 61 ani si 8 luni daca indepliniti conditia stagiului minim de cotizare de 15 ani. Stagiul complet de cotizare este de 31 ani si 8 luni.*
Va puteti pensiona anticipatat dupa anul 2016 luna Noiembrie la virsta de 56 ani si 8 luni daca indepliniti conditia stagiului complet de cotizare pentru pensionare anticipata de 39 ani si 8 luni.*
Va puteti pensiona anticipatat partial dupa anul 2016 luna Noiembrie la virsta de 56 ani si 8 luni daca indepliniti conditia stagiului de cotizare pentru pensionare anticipata partiala de peste 31 ani si 8 luni
19 ani si 8 luni + 7 ani spor de la gr I = 26 ani si 8 luni
O femeie nascuta in Martie 1960 are dreptul la pensie limita varsta in Nov.2021
Pentru a beneficia de reducerea varstei cu 5 ani - pensie anticipata partiala - trebuia sa aveti vechimea completa ceruta de lege si anume 31 ani si 8 luni
1. Cand mai faceti copy-paste de pe un alt site spuneti si sursa.
2. Textul transcris de dvs. cuprinde si greseli de exprimare:
- nu se zice pensie anticipatata ci pensie anticipata;
- nu se zice pensie anticipatata partiala ci pensie anticipata partiala.
Pensionare
mimisor45
Sora mea este nascuta in data de 23.01.1960 . Este incadrata in campul muncii de la 17 ani pana in vara acestui an cand a intrat in somaj. A lucrat in ... (vezi toată discuția)
Pensionare
marimariana
Buna ziua
Persoana de sex feminin, nascuta in 12.07.1958 ( 56 ani) cu 32 ani munca inscrisi in cartea de munca.
Cand se poate sa ma pensionez ? (vezi toată discuția)