avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 765 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... probleme rar
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

probleme rar

daca am facut rar-ul pe numele meu pot sa fac un contract de vanzare cumparare cu tata si sa o anmatriculez pe numele lui?
Cel mai recent răspuns: Cabinet avocat Ilie DUMITRU , Avocat 14:53, 9 Martie 2009
presupun ca este vorba de un autoturism cumparat din afara Romaniei sau chiar din tara, dar care inca nu este inmatriculat in Romania...
Nu este niciun impediment ca dupa ce RAR v-a eliberat certificatul de autenticitate si cartea de identitate a vehicolului sa il vindeti catre orice persoana doriti.
Pe carte de identitate ea vehisolului nu se mmen tioneaza numele proprietarului. Aceasta notare o face serviciul de inmatriculari auto.
Diferenta este ca persoana care solicita inmatricularea trebuie sa aiba viza DITL de la domiciliul sau oe fisa de inmatriculare, operatiune care se efectueaza consecutiv/concomitent cu deschiderea rolului fiscal pe numele acelei persoane.
Atentie: delararea bunului trebuie facuta in max 30 de zile de la achizitionare, altfel se aplica o amenda.
Succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inmatriculare auto Paul1306 Paul1306 doresc sa imi cumpar o masina iar ,daca masina e inmatriculata in alta tara, ce trbuie sa am in vedere? (vezi toată discuția)
Achizitionare autoturism second hand jacquelline jacquelline Buna dimineata! Va rog sa-mi spuneti care sunt pasii pe care trebuie sa ii urmez dupa incheierea actului de vanzare-cumparare a unui autoturism second hand ... (vezi toată discuția)
Inmatriculare auto fara plata taxei bianca21058 bianca21058 Buna . Va rog sa imi explicati in detaliu care este procedura in cazul in care doresc sa inmatriculez un autoturism fara plata taxei ... avand in vedere ca ... (vezi toată discuția)