avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 830 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Raspuns notificare creanta
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Raspuns notificare creanta

Am primit o notificare pentru o creanta (serviciul public da radiodifuziune) aferenta facturilor emise pe o perioada in care societatea nu a desfasurat nici o activitate si nu a beneficiat de srviciile pentru care s-a facut facturarea (facturile le-am primit prin posta nu au fost semnate).Am comunicat inscris faptul ca in perioada respectiva societatea nu a fun ctionat(nu avem nici un act doveditor cu privire la acest lucru doar acum am facut radierea punctului de lucru).
Pe data de 25.06.2013 creditorul invita debitorul(prin notificare) la conciliere pentru recuperarea sumei restante.
Ce trebuie sa fac pentru ca nu am beneficiat de serviciile creditorului in perioada pentru care s-a facut facturarea .
Va multumesc.




Cel mai recent răspuns: melaluca , utilizator 12:11, 14 Iunie 2013

Obligatia platii taxelor pentru serviciul public de radio si televiziune poate fi instituita doar in sarcina societatilor care detin efectiv aparate radio sau TV.
L.nr. 41/1994, precizeaza ca au obligatia de a achita aceasta taxa doar beneficiarii acestor servicii.
Mai mult, potrivit legii finantelor publice, taxa este "suma platita de catre o persoana fizica sau juridica pentru serviciile prestate acesteia de catre un agent economic, institutie publica sau serviciu public."
Exista si solutii pronuntate de instante in acest sens.
Va sugerez sa raspundeti la notificare , facand precizarea ca firma nu detine aparate radio-Tv si ca nu ati beneficiat de astfel de servicii.
Multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxa radio este obligatorie pt apartamentele la care nu locuieste nimeni? Marius Nou Marius Nou Buna ziua! Detin un apartament la care nu mai locuiesc de mai mulţi ani si am instiintat furnizorul de energie electrica de acest lucru pentru a fi scutiti ... (vezi toată discuția)
Taxa radio tv - sediu social societate mandricu_yo mandricu_yo Buna ziua, Referitor la taxa radio - tv , am primit o factura de plata pe societatea pe care o administrez, de 360 lei pe ultimii 3 ... (vezi toată discuția)
Taxa radio-tv pe factura enel ianuarie_201173 ianuarie_201173 Buna ziua, In cazul in care sunt abonat al unei societati de CATV (RDS-RCS) si detin numai TV nu si Radio, mai sunt obligat sa platesc abonamentul Radio TV ... (vezi toată discuția)