avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 782 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... NCPC PERIMARE
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

NCPC PERIMARE

Vreau sa fac o cerere de perimare, voi invoca art. 389 din vechiul cod sau art. 696 din noul cod?
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Adriana Stanica , Consilier juridic 20:16, 14 Iunie 2013
Daca procesul a inceput sub imperiul vechiului cod invocati 389, daca s-a inceput dupa intrarea in vigoare a Cpr civ invocati696 c pr civ.
Executarea silita nu s-a facut prin intermediul instantei de judecata. S-a facut direct de catre un executor judecatoresc care la data de 15.10.2012 mi-a trimis instiintarea de executare silita.
Acum ca s-au scurs mai mult de 6 luni, as vrea sa solicit perimarea.
Avand in vedere aceste aspecte, ma incadrez pe noul sau vechiul cod civil?
Va multumesc!
La data de 15.10.2012,noul cod de procedura nu intrase in vigoare, deci cererea de perimare o faceti pe vechiul cod.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Durata executarii silite andreiatm andreiatm buna,am si eu o intrebare.cat dureaza o executare?sau mai bine zis cat este urmarita de executare silita o persoana fizica pt un credit de nevoi ... (vezi toată discuția)
Implinirea termenului de prescripţie mai este valabila? razvan279 razvan279 Buna ziua. Pentru ca nu am mai gasit nimic recent as dori sa stiu daca se mai aplica Termenul de prescriptie si Prescrierea dreptului de a cere executarea ... (vezi toată discuția)
Perimare executare doina_dana doina_dana Acum 1 an, pe 30 mai 2011 am primit acasa vizita unui executor care a facut un proces-verbal deoarece ceruse incuvintarea silita pt un credit de nevoi de nevoi ... (vezi toată discuția)