avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 607 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Vanzare sau schimb cote indivize?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Vanzare sau schimb cote indivize?

Exista schimb de cote indivize sau doar vanzare cumparare.
La vanzarea de cota indiviza trebuie facut cadastru in prealabil?
Suntem mai multi mostenitori si nu prea ne intelegem (toti vrem sa vindem terenurile mostenite, mai putin unul).
Am dori sa stim daca exista o cale de a ne imparti terenurile fara cadastru deoarece firmele ne cer niste preturi exorbitante pe cadastru (motiveaza ca nu sunt parcelate si asa mai departe).
Deci putem face schimb intre noi de cote indivize fara a face cadastru?
Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Stef0n , utilizator 18:22, 14 Iunie 2013
Nu puteti face partajul caci despre asta este vorba fara cadastru si intabulare. Daca unul dintre mostenitori nu doreste arunci iesirea din indiviziune se face la instanta.
Daca doriti sa vindeti puteti sa faceti cadastru si intabulare la rot terenul si apoi sa l vindeti unui singur cumparator fiecare luandu si din pret cota ce I revine conform mostenirii.
Multumesc pentru precizare.
In cazul in care ne hotaram sa facem cadastrul la toate terenurile, taxele cu intabularea cine le suporta?
Toti cei ce vor sa vanda?
Eu pot sa-mi fac cadastrul singur pentru cota mea de 1/6?
Ultima modificare: Vineri, 14 Iunie 2013
Stef0n, utilizator
Normal,este proprietate dumneavoastra,obligatia vanzatorilor este sa faca cadastru si intabularea.
Deci cine nu vinde castiga un cadastru gratuit. Precizez ca aceste costuri cu cadastrul sunt la fel ca si valoarea terenurilor.
Ultima modificare: Vineri, 14 Iunie 2013
Stef0n, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intabulare inainte de vanzare cote indivize silentk6 silentk6 Buna ziua, Va rog sa-mi spuneti daca, pentru vanzarea unei cote indivize dintr-un teren extravilan, e necesara realizarea prealabila a cadastrului si ... (vezi toată discuția)
Vanzarea unui imobil aflat in indiviziune ancristida ancristida Buna ziua, as dori sa stiu procedura in acest caz. Mai exact, se poate vinde un imobil aflat in proprietatea indiviza a 2 mostenitori? Nu mai trebuie facuta ... (vezi toată discuția)
Solicitare de cadastru si intabulare DW DW Buna ziua, Detin in co-proprietate un teren intravilan impreuna cu alti 5 mostenitori. Terenul are 500 mp; mie imi revine 1/4. Terenul nu are cadastru si nu ... (vezi toată discuția)