avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 390 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Recomandata de la posta (AR)
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Recomandata de la posta (AR)

Buna ziua,

Astazi am primit in posta un aviz de la posta ca mi-a sosit o recomandata, si ca nu am fost astazi acasa, de aceea mi-a lasat-o in posta. Scrie nr. AR - XXX (niste cifre). Din ce am mai citit pe internet, AR inseamna ca e cu confirmare de primire.
Undeva prin martie, am primit in posta, in plic, o notificare cum ca "am contravenit hotararii consiliului local nr... ", mai pe romaneste am luat amenda ca am circulat fara bilet, si ca daca nu ma prezint in termen de 48 ore pentru clarificarea situatiei, voi fi amendat cu 200 lei.
Mentionez ca in acea perioada mi-am pierdut portofelul, buletinul era in el, la fel si toate actele. Dupa cateva zile, am rasuflat usurat, m-am trezit ca mi l-a adus cineva la usa (banii nu mai erau, dar restul actelor da). Din cauza jobului meu nu am avut timp sa trec la ei pentru a clarifica situatia, si a le explica ca, eu nu am contravenit cu nimic, este posibil sa fi profitat o alta persoana/un student de "actele" mele (intrucat m-am aflat intr-o zona cu camine studentesti atunci), mergand fara bilet.

Timpul a trecut, iar acum, pe 14 iunie am primit in posta o recomandata.. am stat si m-am gandit (intrucat nu stiu sa fi trebuit sa primesc de la cineva ceva), si suspectez faptul ca ar fi de la regia autonoma de transport. Nu stiu daca sa ma duc la posta sau nu, intrucat:
1. daca ma duc si semnez automat se trimite confirmarea la regie ca am luat la cunostinta si sunt de acord, si amenda va trebui s-o platesc.
2. Daca merg la posta si constat ca intr-adevar e amenda de la ei dar NU semnez, stiu ca se trimite inapoi la regie dupa 10 zile, dar cu ce motiv?
3. Dar daca nu ma prezint deloc la posta, cu ce motiv se returneaza? diferit de cel de la punctul 2?

A trecut mult timp din martie, recent am aflat ca puteam face contestatie la acea "amenda" (care nu imi apartine) in termen de 30 zile, insa acestea au trecut.

Acum se mai poate face ceva? Sau intrucat cineva s-a folosit de buletinul meu, va pica totul pe mine si va trebui sa platesc amenda?

Mentionez ca eu nu am luat niciodata vreo amenda, nici in transportul public local nici la circulatie, si nu am avut probleme cu legea,

Asadar, ce se intampla mai exact in cazurile 1, 2, 3 de mai sus? Mi-e sa nu mi-o puna la impozitul pe proprietatea mea, pentru ca va trebui sa platesc practic greseala altuia.
Exista solutii in astfel de cazuri?

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: tarkan , utilizator 09:06, 3 Decembrie 2013
Sincer solutia era sa contestati atunci cand ati primit notificarea.

La posta nu puteti sa vedeti de unde este si apoi daca nu va convine sa nu semnati, pentru ca operatorii de la ghiseu stiu si ei smecheria asta si au o tehnica de a preveni asa ceva.

Oricum, acum este facuta si ispravita ori o lasati asa si vedeti la anul ce faceti daca va apare langa impozite, ori mergeti la posta (poate este altceva), ridicati plicul si daca este amenda, o contestati.

P.S. Desi, nu stiu cine o sa inghita gogoasa asta cu un student care a gasit niste acte si s-a legitimat cu buletinul altuia ca sa scape de o amenda de 2 lei dar riscand un dosar penal, totul intamplandu-se in decurs de 3-4 zile cand proprietarul si-a pierdul protofelul.
Ultima modificare: Vineri, 14 Iunie 2013
trandafir2, moderator
Deci daca ridica plicul si e chiar amenda, cum se procedeaza apoi pentru a formula contestatia? unde o depun?
Scrie pe amenda, la judecatorie
Si cate sanse sunt sa nu apara pe decizia de impunere de la impozit, pe anul viitor (pe anul asta e platit integral). De ce depinde? imi vine undeva prin martie, pentru anul viitor
Daca e amenda obligatoriu se va trece la impozit, sau sunt sanse sa fie omisa?
Roger25, utilizator
Din observatiile si calculele mele sansa sa nu va vina amenda langa impozit este de 3,1415%, dar este posibil sa ma insel. Oricum, amenda sta acolo, nu creste ...daca se devalorizeaza leul, platiti atunci. In schimb o sa platiti ceva roni pentru dosarul de executare.

P.S. Se lucreaza de zor de ceva ani la interoperabilitatea sistemelor informatice la nivel national, deci surubul se strange tare, ca urmare mici sanse sa le mai scape ceva!
trandafir2, moderator

Alte discuții în legătură

Cerere de chemare in judecata trimisa prin curier manuelle manuelle Spuneti-mi va rog, in cazul trimiterii cereri de chemare in judecata pe OUG 5/2001 prin curier este nevoie de confirmare de primire? Documentatia trebuie ... (vezi toată discuția)
Amenda primita la adresa gresita. Klara77 Klara77 Buna seara , am o problema legata de primirea unei amenzi la o adresa anterioara celei din buletinul actual . Mai exact . In septembrie 2021 , deoarece ... (vezi toată discuția)
Deconectare cez oltenia Matei188 Matei188 Bună ziua Sunt Matei Ivan și am o bunică în Satul Tecuci Com Balaci jud. Teleorman care are contract de furnizarea energiei electrice cu CEZ. ... (vezi toată discuția)