avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 872 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Contracte individuale RAJA
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Contracte individuale RAJA

poate administratorul"" sa ameninte cu"" sa intrerupa furnizarea apei la un apartament , ca nu se dau actele casei pentru contract individual cu RAJA ?
in situatia in care proprietarul este plecat si contractul casei este la el dar in apartament sunt chiriasi si sunt cu toate datorile la zi.
Administratorul de imobil detine calitatea de angajat al asociatiei de proprietari cu limita de competenta de executie masuri/dispozitii ale adunarii generale,presedinte,comitet executiv,fara a detine autoritatea sa dispuna de la sine putere masuri impotriva proprietarilor
In conditiile in care in discutie este un contract individual furnizor de utilitati si proprietar,cu atat mai mult administratorul de imobil nu se justifica a se implica sau dispune masuri ,a restrictiona furnizarea de serviciii
cocu14 a scris:
poate administratorul"" sa ameninte cu"" sa intrerupa furnizarea apei la un apartament , ca nu se dau actele casei pentru contract individual cu RAJA ?

Apa o poate intrerupe orice persoana care are acces la robinet la intrarea in apartament, pe coloana..., in functie de instalatie.
Daca are sau nu legatura directa cu contractului individual incheiat cu furnizorul de apa, raspunsul este cu siguranta DA.
Cititi, va rog pe site-ul furnizorului si o sa aflati ca pentru incheierea contractelor individuale se parcurge o anumita procedura ce include si documentele solicitate utilizatorului (în copie):
- actele de provenienţă ale imobilului (inclusiv planul de situaţie/fişa imobilului): act de vânzare/cumpărare, autorizaţia de construire, certificat de moştenitor, hotărâre judecătorească;
- copie C.I./ B.I.;

Avand in vedere ca apa se furnizeaza in baza unui "contract individual", asa cum reiese din prima postare, cel ce vrea apa trebuie sa incheie acel contract. Iar pentru incheierea contractului trebuie depuse in copie actele...
Daca nu se depun acte, nu se incheie contractul iar apa poate fi oprita.


In conditiile in care in discutie intra contractul intre furnizorul de utilitati apa si proprietarul,nu se regaseste temeinicia si legalitatea implicarui administratorului de imobil care nu este parte in contract
Eventuale masuri de suspendare provizorie furnizare servicii pana la intrarea in legalitate,
pot fi dispuse de catre furnizorul de utilitati-similar contractelor cu furnizorul de energie electrica
Ultima modificare: Duminică, 16 Iunie 2013
ynocentta, utilizator
Cititi, va rog legea 230/2007 si o sa vedeti ca asociatia de proprietri poate intermedia, poate gestiona, poate colabora... cu furnizorii de utilitati chira si in cazul contractelor individuale incheiate direct intre furnizor si beneficiar individual.
Da, poate, numai sa vrea si beneficiarul si asociatia si furnizorul...

Alte discuții în legătură

Contract cu furnizorii... pandatao pandatao Buna ziua! As vrea sa stiu daca este obligatoriu ca asociatia de proprietari sa aiba contract/conventie cu furnizorii de energie electrica,de ... (vezi toată discuția)
Debransarea scarii cu restantieri - mai mult de jumatate bcfbmv bcfbmv Buna Ziua, Spuneti-mi va rog, se poate debransa de catre furnizorul de apa si termoficare utilitatile daca restantierii din scara sunt 8 din 14? Va ... (vezi toată discuția)
Restante apa nova iogene iogene asociatia de proprietari poate opri apa rece proprietarilor care refuza sa-si achite cotele de intretinere? (vezi toată discuția)