avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 333 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... solutia ca ap sa fie jumatate jumatate
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

solutia ca ap sa fie jumatate jumatate

Sa va expun situatia mea, jenata pt mine (poate par alt fel decat sunt). Sotul meu a avut un apartament cu 2 camere dinainte de casatorie. Acum ne-am schimbat aparatmentul cu unul mai mare, de 4 camere. Singura mea tristetze este ca ca in actul pt apartamnetul nou apare precizarea ca 3/4 a fsot platit din vanzarea ap vechi. Eu si sotzul meu am vrut ca ap sa fie in proportii egale la amndoi. Chestia aiai s-a strecurat din 'bunavointza' notarului (fost judecator, priten de familie cu socrii). Plus ca vanzarile au fost subevaluate ca sa platim mai putin comision(deci diferentza pe care am muncit-o impreuna nu se vede). Si de asemenea am investit impreuna in apartamnetul vechi si o sa mai investim o garmada in cel nou (chestii care nu au cum sa reiasa din act asa cum este).

si daca tot am ajung la chichite care ne influenteza doar in cazul (Doamne fereste de divortz) vreau sa stiu care este solutia ca ap sa fie jumatate jumatate. Daca altii se gandesc mi se pare normal ca si eu sa fac acelasi lucru.
Sotul meu este dispus sa faca orice fel de act posibil.
Am inteles insa ca nu se poate faca nici un act intre noi, poate doantie pt copil (in varsta de un an)??? Cum se procedeaza in za de donatie?

Va multumesc anticpat si astept cu nerabdare raspunsul dumneavoastra.

Malina

Cel mai recent răspuns: Romică Stoica , Consilier juridic 21:02, 17 Aprilie 2005
Vezi pe consilieri juridici.
Mergeti la notar si solicitati sa rectifice actul. De comun acord puteti declara ca s-a strecurat o eroare in act in sensul ca, doar 1/2 din pret a fost platit din vanzarea apartamentului. Notarul este obligat sa dea o incheiere de rectificare.
Cristinuca tata, pai in cazul acesta numai 1/2 din apartament este bun comun.
Romy asta si era ideea, sa rezulte din acel act ca sotii au contribuit impreuna pentru 1/2 din apartament, restul fiind al sotului, din vanzarea ap. cu doua cam.

Solutia d-nei av. Cristina este corecta.

Av. Dinu
Poate?!?!?
Eu am inteles ca vrea 1/2 din tot apartamentul.
Nu da solutii aiurea doar pentru faptul ca ai pata pusa pe mine.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Solutia ca ap sa fie jumatate jumatate salve Sa va expun situatia mea, jenata pt mine (ca poate par alt fel deact sunt). Sotul meu a avut un apartament cu2 cameredinainte de casatorie. Acum ne-am ... (vezi toată discuția)
Proprietar apartament Dasha Dasha In 2000 am cumparat un apartament in Bucuresti. Eram si sint casatorit dar in acel moment sotzia nu avea inca cetatzanie romana de aceia contractul de ... (vezi toată discuția)
Actiune de partaj a_adrianos a_adrianos Am divortzat acum trei luni de sotzie pe cale amiabila, iar acum s-au ivit divergentze cu privire la datoriile la banci pe care le avem, felul in care sa le ... (vezi toată discuția)