Am primit o somatie de executare silita care e pe numele tatalui meu ,decedat de 18 ani,eu locuind in imobilul pe adresa caruia a venit somatial.Mentionez ca dupa decesul tatalui meu nu am deschis succesiunea .Datoria este de 1027 lei iar penalizarile sint 1510 lei...mi se pare enorm.In aceasta perioada nu am primit nici o instiintare in acest sens.As dori un sfat,ce am de facut in aceasta situatie .Va multumesc anticipat.
Nu inteleg care e problema, nu stiati ca trebuie sa platiti impozit si ca neplata acestuia la timp se penalizeaza. Daca nu vreti sa platiti impozitul nu-i bai, se vinde imobilul, se platesc datoriile tatalui ( toate) si daca raman bani si faceti dovada ca sunteti mostenitor al tatalui, va da restul de bani.
Daca vreti sa contestati cuantumul penalitatilor, trebuie sa faceti dovada in instanta ca aveti calitate procesuala.
Multumesc pentru raspuns.Nu e prea incurajator dar ...poate exista o portita ,macar la penalizari .Nu se poate face chiar nimic? Ar mai fi cev ,mama mea ,care este mostenitor direct dupa tatal meu ,are certificat de handicapat (boala incurabila).Ajuta acest aspect in vre-un sens?Va multumesc