avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 917 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... penalizari la fonduri de rulment si reparatii, dar nu ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

penalizari la fonduri de rulment si reparatii, dar nu si la intretinerea neachitata in termen

Buna ziua,

Atat timp cat sunt cu intretinerea la zi, insa nu pot achita valoarea totala lunara de 54 lei, (ci pot achita doar 30 lei, avand in vedere ca salariile s-au diminuat) impusa de Administratie referitoare la fondul de rulment, respectiv fondul de reparatii, cei de la administratie au voie sa nu-mi accepte banii de intretinere? Pun aceasta intrebare, deoarece am vrut sa platesc intretinerea si doar 30 lei pentru cele 2 fonduri, insa domnii nu au vrut sa-mi incaseze banii. Dupa aceasta discutie a 2-a zi au afisat ca au hotarat sa se aplice penalizari de 0.2% pentru cei care au restante la cele 2 fonduri, nu si pentru cei care au restanta la intretinere (restantele de la intretinere insumand aprox 12 000 lei) In concluzie, aceste penalizari nu se aplica pentru toti? Adica eu sunt nevoita sa platesc penalizari la fondul de rulment, fond de rulment care se foloseste pentru achitarea restantelor la intretinere?

Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 18:51, 15 Mai 2010
Penalizarile se cer si se achita pentru orice restanta (cote, fond de rulment, fond de reparatii, alte fonduri) dupa trecerea a 30 zile de la scadenta inscrisa in lista de intretinere. Cu alte cuvinte va puteti achita o restanta, indiferent din ce este compusa ea, fara a fi penalizata in rastimp de 45-50 zile. Depinde de data scadenta a listei. Dupa aceasta perioada, sigur, sunteti supusa penalizarii de 0.2%/zi pentru suma datorata. Toti restantierii ar trebui penalizati in aceste conditii pe care vi le-am infatisat.

Administratorul trebuie sa va primeasca orice suma sunteti dispusa sa achitati la un moment dat, cu conditia ca Dv. sa nu conditionati ce anume vreti sa platiti. Adica daca, sa zicem aveti o cota de 30 lei si FR inca 15 lei si nu puteti plati decat 30 de lei, administratorul este obligat sa va primeasca acesti bani cu conditia ca Dv. sa nu cereti sa va specifice pe chianta ca platiti cota de intretinere si nu FR.
Sa inteleg faptul ca daca am doar banii de intretinere , ei pot sa-mi distribuie banii la fonduri si eu sa raman cu intretinerea neplatita, sau platita partial? Este mai important sa-mi achit fondurile, decat intretinerea?
Neincasarea sumelor ,constituie abuz
In situatia in care suma avansata de dvs pentru plata cota lunara intretinere ,pentru care a fost eliberata chitanta intretinere,suma respectiva nu pate fi utilizat in alt scop
Sumele percepute pentru fond rulment/reparatii/altele,sunt justificate cu documente contabile distincte
Ar trebui sa va fie indiferent ce platiti de vreme ce ramaneti in restanta cu o suma, care indiferent carei categorii apartine, ca e cota sau unul din fonduri, se penalizeaza identic.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Penalizari ContSters122354 ContSters122354 administratorul poate aplica penalizari dupa data scadenta de pata a intrtinerii pe motivul ca nu exista fond de rulment (vezi toată discuția)
Fondul de rulment, fondul de reparatii si penalizarile elenadove elenadove buna ziua, am o probelma in ceea ce priveste acest fond;am citit undeva ca nu mai este obligatoriu;ma puteti ajuta cu art din lege unde spune acest ... (vezi toată discuția)
Investitii asociatie de propietari timpuriu timpuriu se pot face investii de tipul : schimbul apometrelor din apartamente sau montari unui interfon la usa de la intrare in bloc ,din fondul de penalizari avand in ... (vezi toată discuția)