avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 859 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Furt din supermarket
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Furt din supermarket

daca esti prins de catre ageenti de paza de la supermarket cu produse neachitate asupra ta si ulteror le achiti si chea]ma politia ce se intampla a fost o prostie ce sa intamplat sa dat declaratie si sa adus la cunostinta ca este cercetat in libertate ,nu stiu nimic despre aceste intamplari si as dori lamuriri sa stiu ce se poate intampl fiind si prima abatere
depinde ce se intampla.daca nu va angajati avocat o sa primiti din oficiu pentru ca este caz de asistenta juridica obligatorie.
damiannatasa a scris:

n-am avut probleme ni ciiodata cu legea si cu avocati ,n-i s-a spus ca vom fi sunati de la politie in 2- 3 sapatmani de la politie atunci ce trebuie sa fac sa mergem cu avocat sau nu,?va fi si un procuror acolo sau dupa caz?

Va recomand sa nu asteptati pana atunci!

Daca doriti sa va angajati un avocat, faceti demersurile inca de pe acum.

Infractiunea de furt prevede asistenta juridica obligatorie. Daca dvs. nu o sa va prezentati cu un avocat ales, atunci va fi desemnat un avocat din oficiu de catre Baroul de Avocati al judetului dvs. Acestia sunt desemnati de pe o lista ce se afla la Barou si, de regula, in astfel de cazuri sunt trimisi avocatii stagiari... sa mai invete si ei cate ceva :)

Cu siguranta va fi si o audiere la procuror.

Nu intotdeauna audierea la procuror se face in aceeasi zi.

Sunt extrem de rare cazurile in care procurorul se deplaseaza la sectia de politie ca sa fie acolo la momentul audierii. Regula este ca audierea se face prima data la politie apoi la parchet la procuror.

Nu este gluma, e un caz destul de serios. Daca nu il luati in serios inca de la inceput, mai tarziu, dupa parcurgerea unor etape de urmarire penala, veti constatat ca daca nu ati avut un avocat inca de la inceputul primelor declaratii, va fi apoi foarte greu, aproape imposibil de a schimba mersul anchetei.
deci sa inteleg se mai da o declaratie la politie si dupa aceia una la procuror la tribunal?
in aceste 2-3 sapamani se aduna probe ?
iar avocat daca nu ne permitemi ni se da din oficiu?
nu era mai drept ptr prima abatere sa sedea o amenda administrativa si sa se ia masuri la cea de a doua daca ar fi cazul?
ptr ca e prima abatere si valoarea a fost recuperata
Asta dispune sau nu procurorul.

Alte discuții în legătură

Am furat din magazin si am fost prinsa...ce mi se intampla?? Kristinaaa Kristinaaa buna ziua, am 23 de ani si recent am terminat facultatea. am fost la sibiu si am furat dintr-un supermarket bunuri in valoare de 180 Ron, adika un milion ... (vezi toată discuția)
Furt din magazin bogdan1989 bogdan1989 daca am luat din kaufland in decembrie 2010 niste produse in valoare de 250 ron a venit politia au recuperat toate produsele intacte am fost la politie am dat ... (vezi toată discuția)
Citatie Ioana925 Ioana925 Buna seara! In cazul in care doresc sa fiu citata telefonic intr-un caz de furt calificat este posibil acest lucru? Mentionez ca furtul calificat se refera la ... (vezi toată discuția)