avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1102 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Salariu in preaviz
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Salariu in preaviz

Firma este in faliment si am primit preaviz de 20 de zile. Mi s-a spus ca firma nu imi va plati acest preaviz , este legal? Daca e in faliment poate face orice?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:03, 15 Septembrie 2013
In perioada de preaviz salariatul se bucura de aceleasi drepturi si are aceleasi obligatii ca orice alt salariat. Daca salariatul presteaza actvitate, societatea este obligata sa il plateasca conf CIM.

In concluzie cred ca pe statul de salarii veti figura cu salariu, insa probabil din lipsa lichiditatilor firma nu va v-a putea achita fizic drepturile salariale.
Este posibil sa primiti cu intarziere salariul , deoarece societatea a intrat in faliment.

Luati legatura cu administratorul judiciar / lichidatorul si vedeti daca sunteti inscris la masa credala.

In privinta angajatorului a fost dispusă măsura ridicării totale sau parţiale a dreptului de administrare?
In privinta angajatorului a fost dispusă măsura ridicării totale sau parţiale a dreptului de administrare? Nu stiu si nu am de unde sa aflu acest lucru.

Nu am putut presta nici un serviciu pentru ca firma nu mai exista , unde sa ma duc sa prestez servicii pentru ei....
Luati legatura cu administratorul judiciar / lichidatorul si vedeti daca s-a dispus asa ceva. Puteti verifica la Registrul Comertului cine a fost numit administrator judiciar / lichidator .
in cat timp te poti inscrie la masa credala?tu

Alte discuții în legătură

Salariatii dau societatea care se afla in insolventa in judecata cezara costina cezara costina Societatea noastra este in insolventa din septembrie 2008. Din luna decembrie 2008 societatea nu a avut posibilitatea sa mai plateasca salariatii. Cativa ... (vezi toată discuția)
Pot cere suspendarea vanzarii? chrissrea chrissrea Buna ziua! Sunt administrator special al unei societati in faliment. Mentionez ca in calitate de fost actionar si salariat am si eu o suma de bani cu care ... (vezi toată discuția)
Decizie concediere in insolventa - procedura generalã - rog clarificari urgent georgedr72 georgedr72 2 Mai 2010 - Soluţie Tribunal (Obiectul cauzei: procedura insolvenţei )- Încheiere Detalii: [i]Admite cererea debitorului SC ...... Ia act de cererea de ... (vezi toată discuția)