avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 392 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Decizie concediere in insolventa - procedura generalã ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Decizie concediere in insolventa - procedura generalã - rog clarificari urgent

2 Mai 2010 - Soluţie Tribunal (Obiectul cauzei: procedura insolvenţei )- Încheiere
Detalii:
Admite cererea debitorului SC ...... Ia act de cererea de intervenţie formulată de creditoarea ......... pe care o califică ca şi declaraţie de creanţă. În temeiul art.32 alin.1 din Legea nr.85/2006 privind procedura insolvenţei deschide procedura generală împotriva debitorului SC ..... Dă dispoziţie tuturor băncilor la care debitoarea are disponibil în conturi să nu dispună de acestea fără un ordin al judecătorului sindic sau al administratorului judiciar. Fixează următoarele termene limită: a) termenul limită de depunere, de către creditori, a opoziţiilor la sentinţa de deschidere a procedurii-15 zile de la notificare, precum şi termenul de soluţionare a opoziţiilor, care nu va depăşi 10 zile de la data expirării termenului de depunere a acestora; b) termenul limită pentru înregistrarea cererii de admitere a creanţelor asupra averii debitorului 09.07.2010 c) termenul de verificare a creanţelor, de întocmire, afişare şi comunicare a tabelului preliminar de creanţe 09.08.2010 d) termenul de definitivare a tabelului creanţelor 09.09.2010 e) data primei şedinţe a adunării generale a creditorilor 13.08.2010. Având în vedere cererile debitorului şi a creditorului desemnează administrator judiciar pe CASA DE INSOLVENŢA .....

Avand in vedere incheierea tribunalului de a deschide insolventa in procedura generală , firma poate aplica Art86- (6) din legea 85/2006 (Prin derogare de la prevederile Legii nr. 53/2003 Codul Muncii, cu modificarile si completarile ulterioare, in procedura simplificata, precum si in cazul intrarii in faliment in procedura generala, desfacerea contractelor individuale de munca ale personalului debitoarei se va face de urgenta, de catre lichidator, fara a fi necesara parcurgerea procedurii de concediere colectiva. Lichidatorul va acorda personalului concediat doar preavizul de 15 zile lucratoare.) in deciziile de concediere (fie ele individuale sau colective) ?

In acest caz, care este termenul de preaviz (functia este de conducere) ? Poate fi luata si comunicata decizia de concediere in timpul efectuarii CO ? Pot beneficia de salarii compensatorii ?

Multumesc anticipat tuturor celor care vor raspunde rapid.
Ultima modificare: Vineri, 10 Septembrie 2010
georgedr72, utilizator
Cel mai recent răspuns: georgedr72 , utilizator 19:58, 14 Septembrie 2010
1. Lichidatorul judiciar trebuie sa aplice prevederile Leii nr. 85 din 05/04/2006 privind procedura insolvenţei:

Art.86...
(6) Prin derogare de la prevederile Legii nr. 53/2003 - Codul muncii, cu modificarile si completarile ulterioare, in procedura simplificata, precum si in cazul intrarii in faliment in procedura generala, desfacerea contractelor individuale de munca ale personalului debitoarei se va face de urgenta de catre lichidator, fara a fi necesara parcurgerea procedurii de concediere colectiva. Lichidatorul va acorda personalului concediat doar preavizul de 15 zile lucratoare.

2. Adresati-va lichidatorului judiciar care administreaza firma in acesta perioada.
3. Inscrieti-va la masa credala pentru drepturile salariale si salariile compensatorii care trebuie platite de lichidator inaintea celorlalte debite ale firmei.
Ultima modificare: Vineri, 10 Septembrie 2010
Valeriu TUDOR, Consultant resurse umane
tudorvaleriu a scris:

1. Lichidatorul judiciar trebuie sa aplice prevederile Leii nr. 85 din 05/04/2006 privind procedura insolvenţei
2. Adresati-va lichidatorului judiciar care administreaza firma in acesta perioada.
3. Inscrieti-va la masa credala pentru drepturile salariale si salariile compensatorii care trebuie platite de lichidator inaintea celorlalte debite ale firmei.


Multumesc de raspuns, dar (nu degeaba) am evidentiat cate ceva mai sus :
1. Nu este vorba de un lichidator judiciar , ci de administrator judiciar. Firma in acest moment se afla in reorganizare, in cadrul procedurii generale a insolventei.
2. Firma este administrata acum de un administrator special - fostul administrator al firmei, de fapt- conform situatiei prezentate la pct 1 si legii 85; nu vad de ce m as adresa administratorului judiciar.
3. Termenul de inscriere la masa credala a expirat. Dar - subliniez din nou - firma se afla in situatia prezentata la pct 1. Creantele aparute dupa intrarea in insolventa se platesc in termenele legale. De ce ar face exceptie drepturile salariale ?

PS: Rugaminte - recititi atent ce am scris si reveniti cu un raspuns. Multumiri anticipate.

Ultima modificare: Vineri, 10 Septembrie 2010
georgedr72, utilizator
o nebunie generalizata... :D aia e legea speciala ba nu aialalta este si mai speciala !!!
vedeti art. 156 c. mun., cereti sechestru asigurator pana la plata drepturilor salariale !!!!!
sa se ocupe cei in drept de insolventa reorganizare si ce mai vor dupa ce va sunt platite drepturile salariale ....

in rest toate sunt niste minciuni nesimtimte!!! X-(
de un lucru puteti fi sigur! Drepturile salariale ale DVS. sunt cele mai fundamentale drepturi si orice judecator va judeca in favoarea DVS. firmele incearca tot feluri de smecherii, dar nu tine! Sunt drepturile DVS. si daca trebuie luptati pt. ele. In general e suficient sa le amintiti ca le cunoasteti si doar sa le amenintati cu proces!
Ultima modificare: Vineri, 10 Septembrie 2010
mic destept, utilizator
judecator va judeca in favoarea DVS


asa sa fie ? :-/

Alte discuții în legătură

Decizie concediere ContSters157367 ContSters157367 Buna seara! In perioada concediului de odihna, este legal sa imi fie trimisa Decizia referitoare la concediere, prin care sunt anuntata, ca incepand cu data ... (vezi toată discuția)
Concediere individuala in insolventa ionii ionii Societatea la care lucrez este in insolventa de aprox 4 luni,respectiv din luna septembrie 2010.incepand cu luna februarie 2011 administratorul judiciar a ... (vezi toată discuția)
Procedura insolventa ginnyy ginnyy Am un colaborator impotriva caruia s-a deschis procedura insolventei si i-a fost admins planul de reorganizare. Potrivit contractului pe care il am cu acesta, ... (vezi toată discuția)