avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 883 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... CCC pentru al doilea copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

CCC pentru al doilea copil

Buna ziua !
Sunt in CCC pentru primul copil care va implini doi ani in octombrie , al doilea copil urmand a se naste spre sfarsitul lunii august.
Cum trebuie sa procedez pentru prelungirea CCC deoarece dupa nasterea primului copil ne-am schimbat domiciliul mutandu-ne la 200 km de orasul unde eram angajata ? Am anuntat angajatorul in scris anexand o adeverinta de la medicul de familie.
Trebuie sa fac alt dosar pentru indemnizatie?
Multumesc !
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 12:22, 17 Iunie 2013
1. - Deoarece veti naste al doilea copil inainte de a se termina CCC1 veti intra direct in CCC2 imediat ce se termina CCC1.
- Indemnizatia pentru CCC2 va fi aceeasi ca pentru CCC1.
- Pe perioada dintre nasterea celui de al doilea copil si pana se termina CCC1 veti mai primi inca 600 lei lunar (pentru asta mergeti la Primarie, unde ati depus actele pentru CCC1, cu o copie dupa certificatul de nastere a celui de al doilea copil, si solicitati cei 600 lei).

2. Faceti o cerere catre angajator prin care solicitati prelungirea suspendarii CIM pentru a intra in CCC2 pana la 1 an sau 2 ani (anexati si o copie dupa certificatul de nastere a celui de al doilea copil).

3. - Cu o copie dupa decizia de prelungire a suspendarii CIM si cu o copie dupa dupa certificatul de nastere a celui de al doilea copil va prezentati la Primaria unde ati depus actele pentru CCC1 si solicitati indemnizatie pentru CCC2 (nu va trebuie si alte acte).
- Adresa pe care veti primi indemnizatia pentru CCC2 poate fi noul dvs. domiciliu.
- Cei de la Primarie va vor spune daca este cazul sa transfere dosarul din judetul ei in judetul unde aveti acum domiciliul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu crestere copil thanata thanata Buna ziua, ma intereseaza ce trebuie sa fac eu in cazul in care sunt insarcinata si voi naste inainte de terminarea celor 2 ani de concediu de crestere pt ... (vezi toată discuția)
Din ccc 1 in ccc2 penesmaria penesmaria Buna ziua! Va rog sa-mi spuneti cand trebuie suspendat contractul de munca in conditiile in care: - primul copil este nascut pe 13 decembrie 2012 - al ... (vezi toată discuția)
Indemnizatia de crestere copil2 alina_lucia19 alina_lucia19 buna seara, sunt in crestere copil din decembrie 2011 pana in decembrie 2013, iar urmeaza sa nasc al doilea copil in august 2013. As vrea sa stiu daca dupa ce ... (vezi toată discuția)