avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1238 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Casatorie angajat
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Casatorie angajat

Buna ziua,

Ce trebuie facut pentru angajat care a adus un certificat de casatorie si o copie dupa buletinul cu noul nume? Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Florin Cioca , Consilier juridic 10:01, 18 Iunie 2013
Conf art 17 alin 5 CM orice modificare a unuia dintre elementele prevăzute la alin. (3) în timpul executării contractului individual de muncă impune încheierea unui act adiţional la contract, într-un termen de 20 de zile lucrătoare de la data apariţiei modificării, cu excepţia situaţiilor în care o asemenea modificare este prevăzută în mod expres de lege.

Se va incheia un act aditional la CIM si se va inscrie in Revisal.
Nu cred ca este necesar incheierea unui act aditional la c.i.m. intr-o astfel de situatie.

Se va mpodifica numele in Revisal si apoi se va genera fisierul care se va depune/transmite la ITM.
si eu cred ca nu este necesara incheierea unui act aditional la contract , deoarece CNP-ul ramane acelasi. poate doar o decizie interna.
Nici macar decizie interna nu este necesara.
Ar putea fi posibil, daca ar exista temei legal. Eu nu stiu al temei legal decat cel enuntat mai sus, si care obliga angajatorul la incheierea unui act aditional.
Bineinteles ca fiecare face cum doreste in firma lui.

Alte discuții în legătură

Inregistrare numeleui dupa casatorie in contractul de munca analici analici Buna seara Doresc sa stiu ce trebuie facut pentru schimbarea numelui in contractul de munca in momentul in care o angajata isi schimba numele dupa casatorie (vezi toată discuția)
Modificari cim pt salariat cu numele schimbat ca urmare a casatoriei annabela annabela Buna ziua. Inteleg ca ulterior casatoriei nu se incheie act aditional la CIM pt schimbarea numelui intrucat modificarea acestui element din CIM a intervenit in ... (vezi toată discuția)
Schimbare nume casatorie BARBU ANA BARBU ANA Buna ziua, Se face act aditional la contractul de munca daca o salariata in urma casatoriei si-a schimbat numele si implicit si datele din cartea de ... (vezi toată discuția)