avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 395 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Inregistrare numeleui dupa casatorie in contractul de ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Inregistrare numeleui dupa casatorie in contractul de munca

Buna seara
Doresc sa stiu ce trebuie facut pentru schimbarea numelui in contractul de munca in momentul in care o angajata isi schimba numele dupa casatorie
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 12:53, 26 Noiembrie 2011
Contractul de munca nu se schimba dupa cum nici un alt act nu se schimba odata cu numele , el este insotit pur si simplu de copia certificatului de casatorie. Eventual se face o mentiune undeva in registrele contabile ca s-a schimbat numele.
analici a scris:

Buna seara
Doresc sa stiu ce trebuie facut pentru schimbarea numelui in contractul de munca in momentul in care o angajata isi schimba numele dupa casatorie

se intocmeste un act aditional, conform art. 17 CM
Opinez ca nu este necesar incheierea unui act aditional in cazul schimbarii numelui de familie in urma casatoriei.

Art.17 (5) Codul Muncii spune ca "Orice modificare a unui dintre elementele prevazute la alin (3) in timpul executarii contractului individual de munca impune incheierea unui act aditional la contract, intru-un termen de 20 zile lucratoare de la data aparitiei modificarii, cu exceptia situatiilor in care o asemenea modificare este expres prevazuta de lege. " - ori schimbarea numelui in urma casatoriei este rezultatul prevederilor din Codul Familiei (fara sa mai caut exact articolul acum) unde este specificat faptul ca sotii vor declara in fata ofiterului/delegatului de stare civila numele pe care s-au invoit sa-l poarte in casatorie.

In plus, actul aditional este vointa partilor iar o astfel de modificare este total independenta de vointa angajatorului.
1. Colega @crimson are dreptate (experienta in RU isi spune cuvantul).
2. Faceti o copie dupa certificatul de casatorie si dupa noua CI si le atasati in dosarul de personal al salariatului.
3. - Pe CIM de la dosarul de personal al salariatului eu tai cu creionul vechiul nume si adaug, tot cu creionul, noul nume pentru a nu gresi cand ii eliberez o adeverinta sau un alt act administrativ.
- Se va modifica numele si in Revisal.
crimson a scris:

Opinez ca nu este necesar incheierea unui act aditional in cazul schimbarii numelui de familie in urma casatoriei.

Art.17 (5) Codul Muncii spune ca "Orice modificare a unui dintre elementele prevazute la alin (3) in timpul executarii contractului individual de munca impune incheierea unui act aditional la contract, intru-un termen de 20 zile lucratoare de la data aparitiei modificarii, cu exceptia situatiilor in care o asemenea modificare este expres prevazuta de lege. " - ori schimbarea numelui in urma casatoriei este rezultatul prevederilor din Codul Familiei (fara sa mai caut exact articolul acum) unde este specificat faptul ca sotii vor declara in fata ofiterului/delegatului de stare civila numele pe care s-au invoit sa-l poarte in casatorie.

In plus, actul aditional este vointa partilor iar o astfel de modificare este total independenta de vointa angajatorului.

Consider aceasta interpretare eronata. Exceptia mentionata nu cred ca se regaseste aici. Chiar dvs ati mentionat faptul ca persoana nou casatorita poate sa aleaga ce nume sa poarte.
Conf art 17 alin 5 CM se incheie act adit in cazul modif prevazute la art 17 alin 3, iar lit a se refera la identitatea partilor, probabil intrucat CIM este un contract intuitu personae.

Alte discuții în legătură

Casatorie angajat Diana_B Diana_B Buna ziua, Ce trebuie facut pentru angajat care a adus un certificat de casatorie si o copie dupa buletinul cu noul nume? Va multumesc. (vezi toată discuția)
Schimbare nume justice86 justice86 Buna ziua.Daca imi schimb numele datorita faptului ca ma casatoresc trebuie ca angajatorul sa imi faca un act aditional la contractul de munca in care sa ... (vezi toată discuția)
Act aditional u_ella u_ella Va rog frumos sa imi raspundeti si mie la o intrebare.Vreau sa fac un credit si mi-au cerut act aditional pentru schimbare de nume(sunt casatorita de curand ... (vezi toată discuția)