Conform HG.nr.125/2013 în sistemul de asistenţă socială (în cazul nostru la Primării) dacă s-a vacantat un post după 01 ianuarie 2013, se aprobă ocuparea prin concurs a unui post.
Întrebarea mea este: luând în considerare prevederile art.1 şi 3, poate fi ocupat numai postul care s-a vacantat după 01 ianuarie, sau oricare dintre posturile vacante existente în cadrul serviciului de asistenţă socială ?
Daca citim art.3 din hotarare, acesta prevede ca " In limita posturilor vacantate in conditiile art. 1, nominalizarea posturilor pe categorii profesionale, in vederea ocuparii prin concurs sau examen, este de competenta ordonatorului de credite, cu aprobarea ordonatorului principal de credite
Si in cadrul institutiei in care lucrez am ocupat alte posturi decat cele vacantate, decizia apartinand ordonatorului de credite, in functie de nevoile institutiei.(pentru posturile contractuale) Totusi ne-am izbit de o alta problema - interpretarea legii - si anume ANFP-ul nu ne acorda aviz pt.ocuparea unei functii publice, pe motiv ca aceasta hotarare nu face obiectul functiilor publice.
Poate ne raspunde cineva de ce nu putem ocupa o functie publica vacanta, in baza HG.125/2013.
Bună. Dacă am înţeles bine, a plecat un îngrijitor în februarie, şi dvs. aţi angajat un inspector (contractual), postul de inspector fiind vacantat înainte de 01.ian.2013, de pildă ??
Vorbim de post vacantat dupa 1.01.2013. Daca nu este nevoie ca acel post sa fie ocupat, atunci in contul acestuia, am ocupat alt post vacant, chiar daca acesta era vacantat inainte de 01.01.2013.(noi asa am procedat - desigur cu acordul ordonatorului principal de credite si sa se incadreze in cheltuielile bugetareB-)) Doar la contractual, ca la FP v-am spus ce problema avem si nu stiu daca vom primi pana la urma avizul.