Ma poate ajuta si pe mine cineva cu cateva sfaturi: imi puteti spune cum se completeaza declaratia de concedii medicale daca am si sume platite din fondul FNUASS si, ca sa imi pot recupera banii respectivi, cum trebuie completata cererea catre CASMB, ce anume informatii trebuie introduse? Exista un termen de depunere a acestei cereri sau o anumita perioada pe care se pot recupera banii?
Declaratia de la FNUASS se completeaza lunar cu valoarea concediilor medicale achitate de catre unitate prin introducerea nominala a fiecarui concediu medical in aplicatie.
Pentru cerere faceti o solicitare la cristian.bosoanca@gmail.com si se va trimite prin e-mail.
In cerere (care se intocmeste lunar) se trece suma de plata, suma de primit si rezultatul (de primit sau de achitat).
Termenul este cel general de prescriptie pentru sumele solicitate de la bigetul de stat.
Se depune cererea impreuna cu urmatoarele anexe: copie dupa declaratia lunara (cu numar de inregistrare sau dovada depunerii), copie certificare medicale pentru care se solicita restituire si dovada achitarii contributiei la 0.85 (de la finante fisa analitica a lui 0.85).