avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 345 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Salarii in asociatia de proprietari
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Salarii in asociatia de proprietari

Vreau sa aflu daca proprietarii de apartamente pot afla ce salarii au cenzorii de la asociatie? Inclusiv presedintele,administratorul contabilul si vreau sa stiu cum se rezolva problema unui locatar care locuieste ilegal intr un spatiu din bloc si nu plateste nimic(energie electrica,apa).Am facut sesizarea si...nimic.Multumesc!
Cel mai recent răspuns: THEODORA30 , utilizator 13:19, 18 Iunie 2013
Buna ziua,

Postez mai jos un extras din Legea 230/2007- privind infiintarea , organizarea si functionarea asociatiilor de proprietari:

CAPITOLUL III Drepturile si obligatiile proprietarilor
Art. 10. - Proprietarii au dreptul sa cunoasca toate aspectele ce tin de activitatea asociatiei si au acces, la cerere, la orice document al acesteia.

multumesc
Problema cu persoana care locuieste ilegal intr un spatiu din bloc ,poate fi usor verificata prin sesizare oficiala la sectia de politie responsabila imobilului,care are obligatia sa desfasoare verificari si sa comunice concluziile,in termen de 30 de zile
Persoanele care locuiesc ilegal locuiesc cu acordul celor de la asociatie.
Pai, doamna Teodora, cum vine asta, locuieste ilegal, dar cu acordul celor de la asociatie?
Adica, intr-un apartament (este proprietatea cuiva, desigur), locuieste o persoana - de obicei cu forme legale, si trebuie trecuta in evidenta as. prop. pentru a participa la cheltuielile asociatiei, ce repartizeaza pe persona. Daca aceasta persoana nu este trecuta in situatia persoanelor care locuiesc, adica nu apare pe lista de plata, desigur, cineva trebuie sa raspunda pentru asta. Sesizati com. executiv al as. prop.despre aceasta situatie. Purtati discutii si cu vecinii dvs., adica cei care suporta costurile intretinerii/persoana. Daca omul locuieste forme legale (mutatie, evidentiat in cartea de imobil a blocului), puteti informa in acest sens si organele de politie.
Trebuie sa aveti probe...

Alte discuții în legătură

Furt de energie electrica la asociatia de proprietari m.belu m.belu Am informatii certe ca in boxele aflate la subsolul blocului, proprietarii si- au improvizat prize si si- au instalat lazi frigorifice , care consuma nonstop ... (vezi toată discuția)
Boxa/ghena gunoi ocupate de un singur vecin de pe palier Cristian V. Cristian V. Buna ziua, Locuiesc intr-un bloc cu 8 etaje, la etajul 5, la fiecare etaj este o boxa ce a fost dedicata ghenei de gunoi. Intre timp aceste ghene au fost ... (vezi toată discuția)
Tabloul electric din casa scarii. tiberiu8mai tiberiu8mai Buna seara. Va rog sa-mi spuneti sub administrarea cui intra tabloul de sigurante si telefonie din casa scarii blocului. Noi ,asociatia, daca suntem de comun ... (vezi toată discuția)