avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 690 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Ajutor sunt disperatttt !!!!!!!!!!!!!!!!
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Ajutor sunt disperatttt !!!!!!!!!!!!!!!!

Acum fix un an , un prieten de al meu avea datorie la mine si in schimbul datorii mia dat niste detectoare de radar .El spargea masini . Eu am vandut detectoarele pe internet dar am fost si eu prezent de 2 ori cand a savarsit aaceste fapte. Mentionez ca aveam 16 ani si 2 luni cand la prins politia si automat el ma turnat la politie ca lam ajutat. Nu am antecedente , nici macar o amenda. Ce mi se poate intampla ..????? daca imi iau un avocat bun credeti ca scap ??? e vre-o sansa sa nu afle parintii ???? daca imi iau avocat am nevoie si de parinti la proces?pentru ca acum am 17 ani si 4 luni ..... o sa existe un proces ?

Va rog ajutati-ma !!!!!
In ce sens ati fost prezent ? ati inslesnit in vreun fel savarsirea infractiunii sa purtem discuta de complicitate?
a existat intelegere inainte sau in timpul infractiunii ?

Aceasta ar conduce catre complicitate ....simpla prezenta a dvs nu implica si acte de ajutor...
Fara intelegere inainte si in timpul infractiunii am putea discuta de tainuire...daca ati primit , dobandit bunul dupa savarsirea faptei....de la 16 ani e angajata raspunderea penala...
Ce faceati in concret acolo ?
Am putea discuta de tainure daca stiati ca raderele proveneau din furt...

Pe cale de consecinta, poate exista complicitate/ eventual coautorat la infractiunea de furt ..si tainure...intrucat ati dobandit si vandut un bun care provine din savarsirea unei fapte penale....

Se vor efectua acte de cercetare , atentie la ceea ce declarati.Citarea de catre agentii de Politie o veti primi acasa ... va exista posibilitatea ca parintii sa afle de acest incident.... oricum....deseori parintii ajuta in asemenea situatii...sprijinul lor v-ar putea sustine....daca aveti o relatie buna cu ei ati putea discuta aceste aspecte....
nu este , insa , obligatorie prezenta lor in etapa urmaririi penale sau a judecatii....

Succes.
Ultima modificare: Luni, 9 Martie 2009
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat
Pai eu am stat de sase .....dar politia ma luat dupa strada la 2 luni dupa savarsirea faptei.... si ma fortat sa dau declaratii .....mentionez ca nu am avut nici un parinte langa mine cand am dat declaratii ....si nici avocat.....

am declarat ceea ce au zis ei ( cei de la politie ) eram si speriat si mau batut ....
Ultima modificare: Marți, 10 Martie 2009
Gabriela Mihai, Avocat
Daca ati stat de sase :) este angajata raspunderea dvs ca si coautor al infractiunii de furt...
Atentie la ceea ce declarati si la conduita posterioara infractiunii .
Colaborati cu agentii si angajati va un avocat.

Daca v-au agresat , discutam de infractiunea de cercetare abuziva , aveti posibilitatea depunerii unei plangeri pt a se efectua acte de cercetare.
Daca intra -adevar spuneti adevarul si ati fost constrans la luarea de declaratii , acelea nu au forta juridica intrucat nu sunt conforme cu realitatea...

Angajati va un avocat care sa va sustina interesele

Succes
Ultima modificare: Luni, 9 Martie 2009
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat
In ce faza se afla cercetarea penala, ati fost deja audiat la politie ,parchet? Cel mai bine ar fi sa fiti asistat de un avocat, oricum daca nu va alegeti unul vei avea parte de unul din oficiu. Greu de spus exact ce se va intimpla, depinde de incadrarea juridica ce se va stabili. Probabil ca va avea loc un proces. In ce priveste daca vor afla parintii... parerea mea ( si in calitate de parinte) este ca ar fi bine sa-i puneti in tema, pentru ca dca vor afla mai tirziu va fi mai greu si pentru ei. Probabil ca va fi o lectie in ce priveste "alegerea" prietenilor in viitor. Oricum , consultati un avocat, pe dosar, el va sti ce sa va sfatuiasca. Mult succes.
Sunteti minor , iar asistenta juridica devine obligatorie.Daca nu aveti posibilitati materiale , vi se va acorda un avocat din oficiu.
Subscriu la cele mentionate de colega Paven , in sensul ca parintii ar trebui sa stie de aceasta greseala a dvs pt a va sfatui si ajuta in orice mod posibil...

Alte discuții în legătură

Citatie politie pentru un furt fara intentie Adi. P Adi. P Buna ziua, am decis sa postez si eu o intamplare a mea prosteasca, in cateva cuvinte si daca este cineva amabil sa imi dea un raspuns . Intr-o miercuri seara ... (vezi toată discuția)
Complicitate la furt calificat lights lights am 20 de ani sunt la prima abatere, si sunt acuzat de complicitate la furt calificat `mai exact au fost furati niste porumbei ...acestea au fost restituiti ... (vezi toată discuția)
Va rog sa ma ajutati ! ContSters68188 ContSters68188 Acum 8 luni am fost implicat in 3 spargeri auto ....fiid doar prezent deoarece cel care le sparge era cel mai bun prieten al meu ...sunt minor ....acum am 17 ... (vezi toată discuția)