avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 947 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Factura emisa in lei si incasata in eur
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Factura emisa in lei si incasata in eur

sunt ii la norma de venit, neplatitor tva.am emis o factura in lei pt un client din franta, iar acesta a depus banii in euro la banca.intrebarea este daca pot scoate suma in euro si cum scriu suma in jurnalul pt vanzari?Mai precis care este procedeul pentru evidentierea incasarii exacte a sumei de pe factura?
Cel mai recent răspuns: criandra , utilizator 22:42, 18 Iunie 2013
Buna ziua,

Cel mai bine ar fi fost sa emiteti si o factura in euro pentru serviciile respective, care ar fi trebuit evidentiata in jurnalul de vanzari in euro la cursul de schimb din data facturarii.
In felul acesta, inchideati in contabilitate soldul clientului respectiv cu incasarea in euro la cursul de schimb din ziua incasarii, inregistrand totodata dieferente de curs favorabile sau nefavorabile.

Nefiind platitor de TVA, cred ca puteti si acum emite factura in euro, avand acelas numar si aceeasi data cu factura in lei.

Numai bine
multumesc pt raspuns, fiind la norma de venit nu tin o evidenta contabila , doar jurnalele de vanzari si cumparari si registrul de incasari si plati.....da ar fi trebuit sa emit in euro, acolo a fost o mica neintelegere. Nu am mai facturat niciodata cu incasare in valuta....deci singura solutie e sa mai emit acum o alta fact. cum ati spus?....sunt cam in ceata cum trec apoi in euro in jurnal.....?mai astept si alte lamuriri si indrumari.Multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Registrul-jurnal de incasari si plati este obligatoriu pentru pfa cu norma de venit? edesign edesign Nu am gasit unde este specificat ca Registrul-jurnal de incasari si plati este obligatoriu si pentru PFA cu norma de venit. Conform Codului Fiscal: ART. 49 ... (vezi toată discuția)
Declaratie 392 b chiden chiden DACA NU SUNT PLATITOR TVA ,SUNT OBLIGAT SA DEPUN DECLARATIA 392. (vezi toată discuția)
Pfa norma venit - registrul jurnal de incasari si plati ipi ipi Buna ziua, In legatura cu completarea Registrului Jurnal de Incasari si Plati pentru un PFA cu Norma de Venit, ce document justificativ trebuie trecut pentru ... (vezi toată discuția)