avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 926 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Recuperare bani dati ca avans pentru un schimb ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Recuperare bani dati ca avans pentru un schimb imobiliar

Buna ziua,

Am vrut sa schimb apartamentul meu cu 3 camere cu o casa in aceeasi localitate. M-am inteles cu prorpietarul casei ca, pe langa apartament, sa ii mai dau 6000 euro. Respectivul a cerut un avans, pentru a-si face intabularea, iar eu i-am dat 1785 euro, pe baza unei chitante de mana in care am specificat urmatoarele:

"Subsemnatul [numele proprietarului casei] domiciliat in [adresa] identificat cu CI [date carte identitate], declar ca am primit de la [numele meu] domiciliat in [adresa mea], suma de 1785 euro reprezentand un avans din suma de 6000 euro care reprezinta diferenta datorata conform intelegerii pentru efectuarea schimbului dintre imobile."

Chitanta a fost semnata de catre amandoua partile, precum si de sotia mea ca martor. La chitanta am atasat copii dupa cartile noastre de identitate. Mentionez ca nu am facut nici un act la notar pentru banii dati, numai chitanta de mana.

Ulterior m-am razgandit asupra schimbului si am solicitat respectivului sa imi inapoieze cei 1785 euro. Acesta refuza, pe motiv ca avansul dat nu se mai restituie.

In aceasta situatie, as vrea sa ma adresez unei instante judecatoresti. Va rog sa imi spuneti cui m-as putea adresa cu o plangere / chemare in judecata, pentru a-l determina pe respectivul sa imi restituie banii.

Va multumesc anticipat pentru raspuns.
Ultima modificare: Vineri, 21 Iunie 2013
SmarandaG, utilizator

Alte discuții în legătură

Restituire avans chirie alinapopy alinapopy buna ziua, in luna aprilie am vrut sa deschid un magazin si nu aveam inca firma infiintata,am gasit spatiu si proprietara vroia avans chirie pe 2 luni( adica ... (vezi toată discuția)
Reziliere antecontract vanzare-cumparare elicrist elicrist buna seara, Va rog. un sfat-- Cum se poate rezilia un antecontract de vanzare-cumparare apartament de catre promitenti vanzatori daca ulterior incheierii ... (vezi toată discuția)
Este uzucapiune sau nu? angelaflorescu angelaflorescu Buna ziua! Am si eu o probleme legata de o casa. Casa a fost cumparata de catre parintii mei, in anul 2000. Cand a fost achizitionata era construit numai ... (vezi toată discuția)