avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 645 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Despagubire CASCO in instanta
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Despagubire CASCO in instanta

Buna ziua!
Am un proces cu o firma de asigurari. S-a ajuns in instanta deoarece au refuzat sa plateasca daunele in urma unui accident pe asigurarea facultativa. Intrebarea este: pe ce baza se dau despagubirile, pe baza devizului estimativ sau pe baza contractului de asigurare adica suma maxima asigurata? Va intreb deoarece suma pentru care am platit taxa de timbru este cea de pe deviz. Si inca o precizare - s-a acordat dauna totala si mi-au respins cererea de despagubire pe motiv ca nu acolo s-a intamplat accidentul si ca nu a fost aceea dinamica, fapt care a condus la expertiza tehnica auto care mi-a dat dreptate mie. Va rog daca se face despagubirea pe baza de deviz si exista vreun articol de lege care sa specifice acest lucru sa mi-l comunicati.
Va multumesc!

Alte discuții în legătură

Actiune impotriva firmei de asigurari Bias39 Bias39 Acum cateva luni in urma am avut un accident de masina, mai exact o alta masina m-a lovit in timp ce stationam, cu luminile de avarie aprinse. In urma ... (vezi toată discuția)
Refuz plata rca - ce pot face? lyv lyv In luna dec. 2010 am fost implicat intr-un accident rutier, nefiind eu vinovatul. M-am prezentat la asiguratorul celui vinovat, impreuna cu vinovatul, pentru a ... (vezi toată discuția)
Despagubire rca la astra asigurari marcyz marcyz In urma unui accident auto soldat cu dauna totala a masinii, prin polita rca de la astra asigurari se desbagubeste la ce valoare? (vezi toată discuția)