avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 372 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Case nationalizate - norme metodologice la Legea ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Case nationalizate - norme metodologice la Legea 165/2013

buna ziua !
rog pe orice stimat coforumist (prieten al acestui site) care are cea mai mica idee, opinie, sursa sigura sau stie ceva legat de subiect sa imi raspunda. Am scris asa pentru ca am observat ca se ocoleste orice discutie constructiva pe aceasta tema, in ciuda faptului ca am rugat de mai multe ori deschiderea unei rubrici intitulata ceva de genul ANRP si problemele aferenete.
E vorba de dreptul de proprietate aici in tara, nu CEDO si alte proceduri care uneori dureaza mai mult decat in tara.
subiectul in sine il reprezinta Legea nr. 165/2013 privind masurile pentru finalizarea procesului de restituire in natura sau prin echivalent , a imobilelor preluate abuziv in perioada regimului comunist in Romania

si punctual:
1. stie cineva daca au aparut normele metodologice de aplicare a acestei legi conform art 5 alin 4 din sus amintitul act ?
2. cum pot actiona in judecata Statul Roman pentru nerepectarea acestei obligatii? concret, pe cine dau in judecata, cine are calitate procesuala pasiva (Guvernul Romaniei prin Premier, Cancelaria Primului MInistru care imi amintesc eu ca fusese desfintata pe vreamea guvernului BOC?), instanta competenta (CAB Sectia Contencios?), etc
3: sa inteleg astfel: Comisia Nationala care v-a lua locul CCSD se subintelege din textul de lege ca e deja constituita ? Daca nu, care e art. din lege unde scrie cum si cand se constituie acesta comisie ? nu vorbescde diferitele comisii
locale si judetene pentru legea fondului funciar si etc.
Pe mine ma intereseaza restituirea echivalentului casei demolate din capitala, care acum vad ca nu se mai evalueaza conform standardelor internationale ci dupa grilele notarilor publici, grile care le face firma care da cea mai mare spaga ca sa faca asemenea proiect (spus pe romaneste verde in fata) nu suprapunerile de teren agricol/forestier, etc din tara.
Pe mine ma interesezeasa concret la nivelul capitalei cum va fi pusa in aplicare acesta lege, ca stau de un an de zile cu hotararea judecatoreasca ca Primaria sa imi solutioneze notificarea in x termen cu 100 lei/zi intaziere si cand am introdus actiunea de aplicare a sanctiunii... ce sa vezi? Exact...respinge actiunea pentru ca a aparut legea noua !!!
IN prezent sunt in posesia unei hot. jud intrata in puterea lucrului judecat cu care nu am ce face ca primaria nici macar la cele cateva petitii trimise nu a catadiscsit sa-mi raspunda.
CU ce ma poate ajuta un executor judecatoresc decat sa trimit (evident tot pe banii mei) o notificare oficiala de punere in executare a obligatiei de a face....adica a elibera dispozitia de acordare de masuri reparatorii prin echivalent?
va rog nu evitati subiectul si spuneti ce ganditi ! hai sa discutam nu sa ne vaitam pe la colturi fiecare pe la diferite colturi.
imi cer scuze daca am enervat pe cineva cu ce am scris.
cassy
Cel mai recent răspuns: cassy , utilizator 13:42, 6 Iulie 2013
Buna ziua,
ati aflat ceva in legatura cu normele de aplicare ale lg. 165/2013?
Ultima modificare: Luni, 1 Iulie 2013
mandalina, utilizator
am inteles ca toate dosarele ce inca sunt la PMB si care trebuiesc solutionate in baza unei hotarari judecatoresti urmeaza a intra in Comisie. Probabil ca s-a asteptat legea noua...iar acum se asteapta normele.
Oricum...mai este mult de asteptat.
Au apărut şi normele de aplicare a legii.

HOTARARE nr. 401 din 19 iunie 2013 pentru aprobarea Normelor de aplicare a Legii nr. 165/2013 privind masurile pentru finalizarea procesului de restituire, in natura sau prin echivalent, a imobilelor preluate in mod abuziv in perioada regimului comunist in Romania

EMITENT: GUVERNUL
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 393 din 29 iunie 2013

va multumesc pentru informatie domnule avocat. Gata, le-am si gasit. multumesc pt autor.
cu stima!
Ultima modificare: Sâmbătă, 6 Iulie 2013
cassy, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Comisia judeteana - poate elibera un titlu de proprietate ? oanaportar oanaportar 1. - Este corect ca unei persoane juridice sa i se elibereze un Titlu de proprietate de catre Comisia Judeteana de Stabilire a Dreptului de Proprietate asupra ... (vezi toată discuția)
Admisibilitate cerere de revizuire tcnz tcnz Buna ziua Am aflat ca s-a admis exceptia de neconstitutionalitate si in ceea ce priveste art. 4 teza 2 raportat la art. 34 din L165/2013 (termenul de 5 ani ... (vezi toată discuția)
S-a dat lege prin care se sisteaza eliberarea titlurilor de proprietate?!!! neagu ctin neagu ctin am depus acte la primarie ptr eliberarea unui titlu de proprietate. Au fost trmise la consiliu judetean si s-a intors hotararea aprobata. Acum am fost anuntat ... (vezi toată discuția)