avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 953 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... calcul pensie de intretinere copil
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

calcul pensie de intretinere copil

bine v-am gasit!
:))as dori o mica lamurire:sunt despertita de sot a -5-a oara in decurs de aproximativ 3 ani
avem un copil minor in urma casatoriei si as dori sa stiu ce suma de bani ar trebui sa-i dea copilului din veniturile lui realizate...mai ales,vreau sa stiu daca trebuie sa-i dea pensie si din al -13-lea salariu,bani de concediu,prime...etc
mentionez ca nu suntem despartiti legal-inca.
va multumesc:sorry:
Cel mai recent răspuns: marcela31 , utilizator 13:39, 11 Martie 2009
daca nu sunteti despartiti legal, nu puteti sa-l constrangeti in nici un fel.Trebuie sa legalizati despartirea si apoi cereti pensie de intretinere pentru copil.Se cere in procesul de divort si se stabileste cuantumului acesteia.
Obligatia legala de intretinere a copilului minor revine in mod egal ambilor parinti, atit in timpul casatoriei, cit si in timpul despatirii in fapt sau dupa divort.. Daca, in urma despatirii in fapt tatal refuza sa contribuie la intretinerea acestuia, atunci puteti sa promovati actiune de obligarea la plata unei contributii si inainte de introducerea actiunii de divort. Dar trebuie sa faceti dovada refuzului contributiei tatalui, la nevoile de intretinere ale minorului. Veniturile care s-ar lua in calcul cu aceasta ocazie sunt cele cu caracter de regularitate, pina de 1/4 daca e vorba de un singur copil
Buna ziua!

As dori sa va rog sa ma lamuriti intr-o speta: parinti divortati, copilul minor este incredintat mamei spre crestere si educare. Presupunand ca tatal, dupa divort, a facut un credit ipotecar, cum se calculeaza pensia pe care va trebui s-o plateasca lunar minorului? Din venitul lui lunar se scade rata la banca, apoi, din ce ramane, se calculeaza ce bani trebuie sa-i dea copilului? Sau exista alta metoda?
Multumesc anticipat pentru raspuns!
Pensia de intretinere se retine dn veniturile nete. Rata la banca de plateste dupa ce se retine suma de bani cuvenita minorului.
Multumesc pentru raspuns! Iartati-ma insa pentru intrebare, dar... sunteti absolut sigur/sigura ca asa este?
Multumesc inca o data!

Alte discuții în legătură

Apartament monicamarcu monicamarcu Buna ziua! As dori sa ma ajutati cu un raspuns la o intrebare. Recent sotul meu a achizitionat un apartament prin credit ipotecar, pentru care eu sunt garant ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara florentina-doina florentina-doina Buna seara.as dori sa stiu daca pot da in judecata sotul pentru a-mi plati pensia alimentara la 2 copii chiar daca nu sunt divortata...specific ca suntem ... (vezi toată discuția)
Drepturile minorului din afara casatoriei valentinas valentinas Buna ziua, As dori si eu un raspuns legat de drepturile minorului din afara casatoriei la veniturile si avera tatalui. Parintii sunt despartiti, minorul ... (vezi toată discuția)