avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 917 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort cu minori pe cale amiabila
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort cu minori pe cale amiabila

vrea sa divortez ,se poate divorta de comun acord la notar daca avem un copil minor eu nu am pretenti sa fac partaj vreau de cit sa ne intelegem programu la copil si sa ii dea ceva bani lunar asta cine hotareste
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 15:41, 22 Iunie 2013
Daca vreti sa divortati la notar, va trebui sa ajungeti dvs cu sotul la intelegere cu privire la locuinta copilului, pensie si program de vizita. Daca nu reusiti sa va intelegeti, veti divorta in instanta , numai instanta hotaraste in lipsa intelegerii dintre parti.
Puteti divorta pe cale notariala numai daca exista intelegere cu privire la toate aspectele ce privesc desfacerea casatoriei, respectiv :
-desfacerea casatoriei,
-stabilirea locuintei minorului,
-exercitarea autoritatii parintesti de catre ambii parinti,
-a numelui ce va fi purtat dupa desfacerea casatoriei,
-a contributiei parintilor la cresterea , educarea, invatatura si pregatirea profesionala a minorului
- a modalitatii de pastrare a legaturilor personale cu minorul dintre parintele separat si minor.
Cererea de divort se depune la notar de soti impreuna sau prin exceptie prin mandatar cu procura autentica si se acorda un termen de reflectie de 30 de zile ( in acest interval de timp fiind efectuata si ancheta psihosociala), urmand ca dupa intervalul de timp aratat, sotii sa se prezinte personal pentru a se verifica daca sotii staruie sa divorteze si daca consimtantul lor este liber si neviciat.
Daca sotii staruie in divort, notarul public va elibera certificatul de divort, fara sa faca vreo mentiune cu privire la culpa sotilor in desfacerea casatoriei.

Inainte de divort imi pare ca ati avea nevoie sa va cunoasteti drepturile. Sunt zeci de forumuri si bloguri juridice de unde puteti afla despre autoritatea parinteasca comuna si sa va faceti o idee concreta. Sau mergeti la un avocat, dupa caz si posibilitate.
Asta pentru ca, raportat la situatia concreta, puteti obtine o pensie mai mica sau mai mare; uneori se promite ceva si se semneaza altceva, ceea ce nu e ok; vizitele ar trebui reglementate in divort, contributia parintilor, modul de a participa la serbari etc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua ! in legatura ku un divort la notar ! maryusel24 maryusel24 explicati-mi si mie ce beneficii si ce ar trebuii sa trec in actul notarial daca sunt de accord sa-i dau mamei custodia copilului ! sau ce inseamna exact ... (vezi toată discuția)
Divort la notar mary11 mary11 As vrea sa stiu cat dureaza un divort la notar daca sotii sunt de acord si nu au nici o obiectie.Exista si copil in aceasta casatorie si am stabilit totul de ... (vezi toată discuția)
Divorț Paleciuc Loredana Paleciuc Loredana Bună dimineața! Se poate divorța prin notar cu doi copii minori? Care sunt procedurile? Va mulțumesc anticipat. (vezi toată discuția)