avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 787 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Limite Intreprindere individuala
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Limite Intreprindere individuala

Buna ziua
Am cateva nelamuriri referitoare la o intreprindere individuala:
1) exista cumva vreun fel de plafon al cifrei de afaceri(tinand cont ca eu sunt platitor de TVA ? Pot emite facturi de peste 100 000 de mii de euro anual?
2) Membrii unei familii pot avea fiecare cate o intreprindere individuala ( cu sau fara acelasi obiect de activitate) pe aceeasi adresa?

Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Marian Trutan , Contabil 11:26, 24 Iunie 2013
Nu exista o limitare a nivelului cifrei de afaceri. Daca depasiti intr-un an calendaristic cifra de afaceri de 100000 de euro,in echivalent lei,va trebui sa aplicati incepand cu anul urmator,pentru TVA ,perioada fiscala luna calendaristica(art.156^1 Cod fiscal).
Prevederile OUG nr.44/2008 privind desfasurarea activitatilor economice de catre...,nu au

restrictii referitoare la cele mentionate la pct.2 ,deci este posibil.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Platitor de tva lunar kerekesmargo kerekesmargo 1.depasirea plafonul de 100000 euro la ce curs se calculeaza,adica daca pe 2009 (ian-sept) am 400000 lei venit fara tva cu ce curs /euro impart 2. de la ... (vezi toată discuția)
Cifra de afaceri declaratia 094 la pfa contawest contawest Buna seara, Va rog un sfat la completarea declaratie 094 O PFA platitoare de tva trimestrial cu tva la incasare cum completeaza declaratia 094 ,referitor ... (vezi toată discuția)
Trecere de la tva lunar la tva trimestrial stelach stelach Buna ziua, in situatia in care o firma, care inregistrata in registru intracomunitar, desi nu avea cifra de afaceri mai mare de 100000 euro, a trecut la tva ... (vezi toată discuția)