avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 932 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Pedeapsa ispasita pentru permis
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Pedeapsa ispasita pentru permis

Am fost prins la volan acum 3 ani . Mi a dat hotărârea judecatoreasca si definitiva sa stau un an dar de fapt am stat 2 . Iar acum sunt apt sa potda iar de permis . Ideea e ca eu inca nu am platit nici o suma pentru cheltuielile judecătorești . O sa strang niste bani si o sa incerc sa platesc esalonat daca se poate . Spuneti mi cva rog ?? Eu am pe cineva care lucreaza la permise un prieten , si ma cautat dupa cnp si acolo tot scrie ca sunt anulat pentru a putea iar de permis . E din cauza ca nu am platit cheltuielile judecătorești?? Spuneti un demers daca se poate. Va multumesc
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 15:53, 22 Iunie 2013
in majoritatea cazurilor, conducatorii auto sunt prinsi la volan cand savarsesc infractiuni.:)
permisul a fost anulat in baza hotararii definitive judecatoresti prin care ati fost condamnat pentru savarsirea infractiunii prevazute de oug195 si nu din cauza neachitarii cheltuielilor de judecata.

Art.114. - (1) Anularea permisului de conducere se dispune în următoarele cazuri:
a) titularul permisului de conducere a fost condamnat printr-o hotărâre judecătorească rămasă definitivă pentru o infracţiune care a avut ca rezultat uciderea sau vătămarea corporală a unei persoane, săvârşită ca urmare a nerespectării regulilor de circulaţie;
b) titularul permisului de conducere a fost condamnat printr-o hotărâre judecătorească rămasă definitivă pentru infracţiunile prevăzute la art.85, art.86 alin.(2), art.87 alin.(1), (2), (4) şi (5), art.89 alin.(1) şi (2), art.90 alin. (1) şi art.92 alin.(3);

puteti sustine examen ptr obtinerea unui nou permis de conducere in baza si in conditiile art. 116 din oug 195 iar examenul nu este conditionat de achitarea cheltuielilor de judecata.

Art.116. - (1) Persoana al cărei permis de conducere a fost anulat ca urmare a rămânerii definitive a unei hotărâri judecătoreşti de condamnare pentru una dintre faptele prevăzute la art. 114 alin. (1) şi la art. 115 alin. (1) se poate prezenta la examen pentru obţinerea unui nou permis de conducere, pentru toate categoriile avute anterior, după caz, dacă a intervenit una din situaţiile următoare:
a) au trecut 6 luni de la data executării pedepsei amenzii penale sau a pedepsei în regim de privare de libertate ori la locul de muncă;
b) a trecut un an de la data graţierii pedepsei sau a rămânerii definitive a hotărârii judecătoreşti prin care s-a dispus suspendarea condiţionată a executării pedepsei ori suspendarea executării pedepsei sub supraveghere;
c) a intervenit amnistia;
d) interzicerea dreptului de a exercita profesia sau ocupaţia de conducător de autovehicule, prevăzută la art.64 lit.c) din Codul penal, a expirat sau a fost revocată.
(3) Pentru prezentarea la examen în vederea obţinerii unui nou permis de conducere, persoana aflată într-una din situaţiile prevăzute la alin.(1) şi (2) trebuie să facă dovada că:
a) este aptă din punct de vedere medical;
b) nu a fost condamnată prin hotărâre judecătorească rămasă definitivă pentru una dintre infracţiunile prevăzute la art.24 alin.(6), cu excepţia cazurilor în care a intervenit una din situaţiile prevăzute la alin.(1).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ajutor - alcool la volan, mi se anulează permisul sau mi se restituie? B266mar B266mar Buna ziua! m-au prins băut la volan și mi-au dat 2 ani cu suspendare,in acest caz se anulează permisul sau mi-l da înapoi după ce mă judec cu ei,A mai ... (vezi toată discuția)
Dacă am o amenda și este trecută pe cazier mai pot intra la ... MariXD2002 MariXD2002 Dacă am o amenda și este trecută pe cazier mai pot intra la școala de șoferi ? (vezi toată discuția)
Redobandire permis chim chim Buna ziua! poate cineva sa ma lamureasca pt redobandirea permisului de conducere cat B;C;E in urma unui acident mortal (ucidere din culpa), condamnat la 1,6 ... (vezi toată discuția)