avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 538 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Sotul a decedat - schimbare nume
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Sotul a decedat - schimbare nume

sotul a decedat de 4 ani , acum sant singura ,acum vreau sa am numele pe care lam avut cand eram singura fata, ce am de facut , cat ma coasta an lei , ? va multumesc mult o zi buna .
Cel mai recent răspuns: Adriana Stanica , Consilier juridic 20:09, 22 Iunie 2013
Numele il schimbati pe cale administrativa, nu stiu sa va zic cat va costa, nu prea mult oricum.
E considerat motiv intemeiat
b) cand casatoria a incetat prin moartea sau prin declararea judecatoreasca a mortii unuia dintre soti, iar sotul supravietuitor solicita sa revina la numele de familie purtat anterior casatoriei ori la numele de familie dobandit la nastere;

Cererea de schimbare a numelui se va depune la serviciul public comunitar de evidenta a persoanelor aflat în subordinea consiliului local al comunei, orasului, municipiului sau al sectorului municipiului Bucuresti, în a carui raza teritoriala îsi are domiciliul solicitantul sau la primaria unitatii administrativ-teritoriale unde domiciliaza.
La cerere trebuie anexate:
– copii legalizate de pe certificatele de stare civila ale persoanei care solicita schimbarea numelui;
– un exemplar al Monitorului Oficial al României, Partea a III-a, în care a fost publicat, potrivit art. 10, extrasul din cererea de schimbare a numelui, exemplar de la publicarea caruia sa nu fi trecut mai mult de un an;
– certificatele de cazier judiciar si cazier fiscal ale solicitantului;

[ link extern ]
1.Schimbarea numelui pe cale administrativa ptr motive temeinice. Motivul dv , decesul sotului, este un motiv temeinic.
2.Veti depune o cerere ,personal sau prin mandatar cu procura speciala .la servicul public comunitar de evidenta a persoanei in a carui raza teritoriala domiciliati .Sa aveti cu dv actul de identitate,certificatele de stare civila original si copii.
Taxe de achitat; taxe de publicare in M Of a intentiei de schimbare a numelui 21 lei
cazier judiciar 1o lei
timbre fiscale 2 lei
taxe extrajudiciare 20 lei
Se poate sa mai fie si alte taxe

Ultima modificare: Sâmbătă, 22 Iunie 2013
Adriana Stanica, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Schimbarea numelui toradora toradora am crescut intr-o casa de copii si as dori sa-mi schimb numele de familie pentru ca adeseori sunt marginalizata pentru ca ma cheama ... deci sunt de etnie ... (vezi toată discuția)
Se poate trece minorul pe numele mamei? ellielle ellielle buna seara, as avea si eu o intrebare. se mai poate trece copilul (3 ani) pe numele meu, el acum avand numele tatalui? noi nu am fost casatoriti, dar dupa ce ... (vezi toată discuția)
Schimbare nume de familie cu numele purtat in timpul casatoriei opreanmihaela opreanmihaela Buna ziua, Am rugamintea sa-mi transmiteti modalitatea de a reveni la numele dobandit in urma casatoriei;revenirea la numele de familie dinaintea ... (vezi toată discuția)