avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 593 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Eventual partaj. Împãrþire bunuri. Bunuri ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Eventual partaj. Împãrþire bunuri. Bunuri moºtenite

in cazul unui divort dintre doi soti cu copii majori ,sotul avind o mostenire de la parintii lui este obligat sa imparta mostenirea cu sotia?sotul a ramas mostenitor unic in urma decesului parintilor lui fiind singurul copil neavind alti frati . multumesc.
Cel mai recent răspuns: Adolfina Pop , Consultant fiscal 14:18, 23 Iunie 2013
Cand vorbim de un bun propriu, dobandit prin succesiune de la parinti, chiar daca aceasta dobandire a avut loc in timpul casatoriei, bunul nu este supus partajului intre soti.
In cazul in care s-au efectuat imbunatariri la acest bun, de catre soti in timpul casatoriei, sotul neproprietar poate solicita un drept de creanta privind cota lui din imbunatatirile aduse
Bunul mostenit de sot este bun propriu asa incat nu este partajabil

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bun dobandit in afara casatoriei alma sofia alma sofia Buna seara.Va rog sa-mi spuneti daca un apartament dobandit inainte de casatorie se imparte in cazul unui divort dupa 10 ani de casatorie.Ce trebuie facut in ... (vezi toată discuția)
Divort cu copil minor elizachichi elizachichi Eu si sotul meu suntem casatoriti de 11 ani si avem o fetita de 5 ani. Din nenumarate motive( certuri f.f. dese,indiferenta fata de obligatiile unei ... (vezi toată discuția)
Divort cu partaj-apartamentul socrilor carolina22 carolina22 Buna ziua. Va rog sa ma ajutati intr-o problema. Impreuna cu sotul meu si cei 2 copii am locuit timp de 20 de ani impreuna cu socrii mei, in apartamentul lor. ... (vezi toată discuția)